Sestre Jurković i braća Sinković zlatni na regati Svjetskog kupa

Sestre Jurković i braća Sinković zlatni na regati Svjetskog kupa

Braća Martin i Valent Sinković te sestre Ivana i Josipa Jurković osvojili su zlatne medalje na prvoj regati Svjetskog veslačkog kupa koja je u subotu završena na Jarunu. Riječ je o natjecanju kojem su prvi put u povijesti Zagreb i Hrvatska bili domaćin, a trajalo je od 30. travnja do 1. svibnja.

Na zagrebačkom Jarunu nastupilo je 250 veslača iz najpoznatijih svjetskih posada iz 27 zemalja, a braća Martin i Valent Sinković te sestre Ivana i Josipa Jurković su osvojili zlato u muškoj i ženskoj konkurenciji u disciplini dvojac bez kormilara. Četverac bez kormilara u sastavu Ivan Piton, Marko Ukropina te Anton i Patrik Lončarić su osvojili brončanu medalju, kao i Damir Martin u samcu.

Sestre Jurković i četverac bez kormilara još mogu izboriti olimpijsku »vizu« za Tokio – na skorašnjoj posljednjoj kvalifikacijskoj regati u Luzernu, i na taj način pridružiti se braći Sinković i Damiru Martinu na Igrama ovoga ljeta.

Podsjetimo, Međunarodna veslačka federacija World Rowing dodijelila je organizaciju Hrvatskom veslačkom savezu čime su Hrvatska i Zagreb po prvi puta u povijesti postali domaćini najvećeg veslačkog natjecanja poslije Svjetskog prvenstva.

Slike grada Zagreba otišle su u 50 zemalja koje su direktnim TV prijenosom imale priliku uživati u veslačkom spektaklu.

Više informacija o utrkama možete vidjeti OVDJE. (ZG-magazin / Fotro: zagreb.hr)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni