Sep i Hrgović zaustavljeni u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva u Dohi

Sep i Hrgović zaustavljeni u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva u Dohi

Za Hrgovićev poraz ključna se pokazala prva runda koju su dva suca bodovala s 10-9 za Francuza, a jedan istim rezultatom za hrvatskog predstavnika

Hrvatski boksači Hrvoje Sep i Filip Hrgović nisu uspjeli osvojiti medalju na Svjetskom prvenstvu u Dohi. Sep je u subotu u meču četvrtfinala poluteške kategorije izgubio od dvostrukog svjetskog prvaka Kubanca Cesara Julija la Cruza (25:30, 27:30, 25:30), dok je Hrgovića, također u četvrtfinalu superteške kategorije, pobijedio Francuz Tony Yoka na temelju odluke bodovnih sudaca.

Sep se treći put borio s La Cruzom, Kubanac je zadavao jake udarce našem boksaču, te uspješno izbjegavao sve pokušaje našeg predstavnika, pa su suci dali uvjerljivu prednost svjetskom prvaku.

Hrgovićev i Yokin dvoboj bio je mnogo izjednačeniji, dva suca dali su prednost Yoki od 29-28, dok je jedan sudac borbu ocijenio s 29-28 za Hrgovića. Kako su sva tri suca drugu rundu dali Yoki, a treću Hrgoviću, ključnom se pokazala prva runda koju su dva suca bodovala s 10-9 za Francuza, a jedan istim rezultatom za hrvatskog predstavnika. (zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni