Seljačka buna za turiste

Seljačka buna za turiste

Program počinje u petak Puntanjem kmetov, odnosno tradicionalnim okupljanjem kmetskih vođa kod rodne kuće Matije Gupca, a glavni događaj Bitka kod Stubice na rasporedu je u subotu oko 14 sati na Majsecovom mlinu

Od 6. do 7. veljače u Gornjoj Stubici održavat će se sedmo izdanje atraktivne manifestacije Seljačka buna, Bitka kod Stubice 1573. – 2015., koja se održava u spomen na istoimeni povijesni događaj, najavljeno je na jučerašnjoj konferenciji za novinare održanoj u prostorijama Zagrebačke hiže u Palmotićevoj ulici.

Zamjenica gradonačelnika dr. sc. Sandra Švaljek pozvala je sve Zagrepčane i Zagrepčanke da ovaj vikend dođu u stubički kraj i prisjete se iskonske borbe za pravicu.

Program počinje u petak Puntanjem kmetov, odnosno tradicionalnim okupljanjem kmetskih vođa kod rodne kuće Matije Gupca, a glavni događaj Bitka kod Stubice na rasporedu je u subotu oko 14 sati na Majsecovom mlinu, najavio je, u ime pokrovitelja manifestacije, župan Krapinsko zagorske županije Željko Kolar. Dodao je kao ove godine očekuju oko 10 tisuća posjetitelja.

seljacka_buna_svaljekUz Puntanje i Bitku, u sklopu manifestacije će se održavati i predstave, izložba crteža likova Seljačke bune, planinarski pohod Stazama Gupčevih puntara, kmetski sajam starih zanata u kojem sudjeluju stubičke udruge i OPG-i, gdje će se moći okrijepiti izvornim domaćim specijalitetima. Nakon bogatog dnevnog programa slijedi veliki rock koncert povodom desetogodišnjice udruge Družbe vitezova zlatnog kaleža Donja Stubica, koja je i organizator ove manifestacije. Posjetitelje će zabavljati Picksiebneri, Cinkuši, Zadruga i La Gef, a sve završava sa After buna party uz DJ-a Goca. Ulaz na sva događanja je besplatan, a organiziran je i dolazak vlakom iz Zagreba po promotivnoj cijeni od 10 kuna.

Uz zamjenicu Švaljek i župana Kolara, konferenciji su prisustvovali i gradonačelnik Grada Donje Stubice Juraj Srebačić, načelnik Općine Gornja Stubica Jasmin Krizmanić, direktorica Turističke zajednice područja Donja Stubica i Gornja Stubica Kornelija Vnučec i predsjednik udruge Družba vitezova zlatnog kaleža Ivan Štefek. (zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni