“Selfie”

“Selfie”

Neki psiholozi smatraju da je selfie mentalni poremećaj i da je ta želja za fotografiranjem samog sebe, a postavljanje fotki na društvenim mrežama zapravo pokazatelj nedostatka samopoštovanja, kojim osoba ispunjava prazninu u intimnom životu

Alisa W.

Sve češće nas poznati i nepoznati bombardiraju sa selfie fotkama, a ja se zapitam zar je to zaista nekome zanimljivo?!? Koliko je tu samodopadnosti, potrebe za dijeljenjem sebe s drugima (najčešće u kupaonici). Ljudi radi snimanja selfija traže i kreiraju neke lažne trenutke, umjesto stvarnih i tako dodatno grade neku lažnu sliku o sebi i sve više gube osobnost, trudeći se dopasti što većem broju stranaca. A zašto? Što očekuju od toga? Još razumijem „zvijezde“, za njih je to dobra i poprilično jeftina promocija koja dobro odrađuje prodaju, ali što očekuju naši tinejdžeri?

Možda je i slatko, ali zašto svaki trenutak treba osvanuti na net-u? Lijepo je neke trenutke zadržati za sebe, slatki su upravo zato što su tvoji i od nikoga drugog

Neki psiholozi smatraju da je selfie mentalni poremećaj i da je ta želja za fotografiranjem samog sebe, a postavljanje fotki na društvenim mrežama zapravo pokazatelj nedostatka samopoštovanja, kojim osoba ispunjava prazninu u intimnom životu.

Možda i nije toliko strašno, možda smo preko društvenih mreža samo dobili dobar alat za promociju pod krinkom pjesme Psihomodo popa:

„Ja volim samo sebe
svog jedinog sebe
ja volim samo sebe
svog predivnog sebe

Druge ne primjećujem
ni u prolazu
sebe uvijek pozdravljam
u ogledalu“

Kako god, žao mi je što pritom gube spontanost i izmišljaju trenutke. Neki dan sam prilikom šetnje vidjela jedan mladi par kako skače u zrak te se pritom pokušava slikati, također kako bi svoju zaljubljenost podijelili sa svijetom. Možda je i slatko, ali zašto svaki trenutak treba osvanuti na net-u? Lijepo je neke trenutke zadržati za sebe, slatki su upravo zato što su tvoji i od nikoga drugog.

Tehnologija nas je učinila dostupnima svuda i u svakom trenutku, sada smo još opterećeni i da se svuda moramo naslikavati, a kako to ne bi bilo dosadno, smišljamo kako to začiniti.

Dragi moji, život nije dosadan, prekrasan je, ali svako vodi svoj život i ne mora nužno sve biti zanimljivo drugima. Opasno je glumiti život, ostanite dosljedni sebi. Imajte mjeru.

Uostalom sa začinima treba biti oprezan! Nije dobro kada ih je premalo, dodajte malo!

Ako je pak začinjeno previše, nije probavljivo nikome!

 

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni