“Sekvoja i druge pjesme” – nova zbirka poezije Vlatke Planine

“Sekvoja i druge pjesme” – nova zbirka poezije Vlatke Planine

Književnica Vlatka Planina objavila je novu zbirku poezije nazvanu Sekvoja i druge pjesme.

Vlatka Planina

Peta po redu zbirka poezije ujedno je i jubilarno deseto književno djelo u njezinom književnom opusu koji, osim pet zbirki poezije, od čega jedne na engleskom jeziku, broji i bajkovito-fantastičnu trilogiju za mlade te dva fantastična romana.

Nova zbirka stilski se i sadržajno nadovezuje na prethodne zbirke. Podijeljena je u tri dijela: prvi i posljednji napisani su na hrvatskom, a središnji na engleskom jeziku, kojim autorica i više nego vješto ovladava, poigravajući se ne samo motivima, već i igrom stvaranja novih riječi.

Kao i dosad, i u ovoj se zbirci potvrđuje stiliziranost jednostavnosti izraza koji doseže visoku razinu, a pozornost privlače stihopisi neobičnih, nesvakidašnjih naslova te zanimljivih vizualnih koncepcija. Glavni motiv i pokretačka snaga lirskog subjekta ostaje, kao i u prethodnim zbirkama, ljubav.

Knjigu je izdala Naklada Bošković i košta 84 kuna.

Vlatka Planina rođena je 1984. godine u Zagrebu, gdje je na Filozofskom fakultetu diplomirala anglistiku i komparativnu književnost. Piše poeziju, te prozu za mlade i odrasle.

Članica je Društva hrvatskih književnika i Hrvatskog društva književnika za djecu i mlade.

Više o autorici na: http://dhk.hr/clanovi-drustva/detaljnije/vlatka-planina (pr)

';return t.replace("ID",e)+a}function lazyLoadYoutubeIframe(){var e=document.createElement("iframe"),t="ID?autoplay=1";t+=0===this.dataset.query.length?'':'&'+this.dataset.query;e.setAttribute("src",t.replace("ID",this.dataset.src)),e.setAttribute("frameborder","0"),e.setAttribute("allowfullscreen","1"),e.setAttribute("allow", "accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture"),this.parentNode.replaceChild(e,this)}document.addEventListener("DOMContentLoaded",function(){var e,t,a=document.getElementsByClassName("rll-youtube-player");for(t=0;t