Sektor za sanaciju oštećenih objekata započeo s radom

Sektor za sanaciju oštećenih objekata započeo s radom

(Foto: MUP)

Novoosnovani Sektor za građenje i sanaciju oštećenih objekata društvenih djelatnosti i stambenih objekata predstavljen je u ponedjeljak. Sektor će djelovati na lokaciji Vukovarska 58b, u sklopu Gradskog uredu za prostorno uređenje (…) i graditeljstvo, a u njemu će raditi stručnjaci iz područja gradnje.

„Poslovi će obuhvaćati pripreme tehničke dokumentacije za građenje i sanaciju oštećenih objekata, te vođenje cjelokupne evidencije. Sve će se slijevati na jedno mjesto i nastojat ćemo svima maksimalno olakšati. Čekamo i da se čim prije donese i usvoji novi zakonski okvir, koji treba ići u prilog tome da budemo što efikasniji, brži i djelotvorniji”, poručio je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić. Ustvrdio je kako sadašnji zakonski okviri teret stavljaju na građane.

Ravnatelj Zavoda za prostorno uređenje Ivica Rovis istaknuo je kako Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja treba čim prije donijeti nove zakonske okvire koji će ići na ruku građanima te im omogućiti da se što prije vrate u svoje domove. „Krajnji cilj je staviti sve građevine s crvenom oznakom u uporabu”, rekao je Rovis i dodao: „Financiranje sanacije štete podijelit će se između države, grada, Europskih fondova te građana”. (ZG-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni