Sedmo izdanje artOmat-a

Sedmo izdanje artOmat-a

Sedmo izdanje artOmat-a, najpoznatijeg sajma nekonvencionalnih umjetničkih predmeta, održat će se od 16. do 23. prosinca u Domu hrvatskih likovnih umjetnika. Tijekom trajanja, artOmat će na jednom mjestu prezentirati čak 70 izlagača, njihovu recentnu umjetničku, dizajnersku produkciju i proizvode manufaktura te tako na jedinstveni način obilježiti adventsku ponudu u Zagrebu. Poznati Meštrovićev paviljon na osam dana postat će ključna lokacija za kupovinu originalnih umjetničkih predmeta i božićnih darova. Od samih početaka, inicijalna ideja organizatora bila je kreirati jedinstvenu platformu koja, nasuprot konvencionalnoj tržišnoj ponudi, afirmira lokalnu umjetničku proizvodnju i omogućuje kupnju originalnih predmeta i božićnih darova.

Na dan otvorenja u petak, 16. prosinca u 19:00, posjetitelji će moći sudjelovati u nizu kreativnih, zabavnih i poučnih radionica. Već prvu večer moći ćete zaigrati originalnu igru umjetnika Marka Pašalića ili ostaviti poruku na jednoj od slika umjetnika Dejana Dukića. Cijele subote keramičar Jadranko Gjerek otkrivati će vam zadovoljstvo izrade predmeta na lončarskom kolu.

Do kraja artOmata, uz Dejana Kljuna naučiti ćete što je Suminagashi, djeca će se upoznati sa hrvatskom baštinom kroz HAI didaktične igračke. Za sve koji žele probuditi svoja osjetila tu je radionica Sastanak na slijepo vizualne umjetnice Jelene Bando koja će ispričati priču Findusov Božić, a posjetitelje istančanog ukusa za čokoladu pozivamo na izradu personaliziranog godišnjeg čokoladnog kalendara za najbolju novu 2017.

Ljubitelji glazbe koji svakodnevno vole biti iznenađeni glazbenim izborom pozvani su da u četvrtak, 22. prosinca dođu na premjerno predstavljanje glazbene kutije ViBRaBox.

Ulaz na artOmat i sve programe i radionice je besplatan. Točan raspored radionica provjerite ovdje.

Radno vrijeme:

Petak / 16. prosinac, 2016. / 19 h / otvorenje /

subota – nedjelja / 17. – 18. prosinca, 2016. / 11 – 21 h

ponedjeljak – petak / 19. – 23. prosinca, 2016. / 12 – 21 h

(zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni