Sedmeročlana obitelj iz Čučerja dobiva montažnu kuću

Sedmeročlana obitelj iz Čučerja dobiva montažnu kuću

Hrvat S.A.M. (Slovačka – Austrija – Mađarska) – međunarodna udruga gradišćanskih Hrvata iz Zagreba – organizira humanitarnu akciju »Krov za Hrvatsku«, u sklopu koje će se izgraditi drvene montažne kuće za 20 obitelji na područjima stradalima u potresu.

Zahvaljujući inicijativi koju je pokrenuo biskup dr. sc. Egidije Živković, novi će dom dobiti i sedmeročlana obitelj Brajković iz Čučerja, čija je kuća u potresu u cijelosti uništena pa žive razdvojeno na tri adrese.

Kuća od 85 m2 će danas biti završena, a dopremljena je u tri šlepera iz Eisenstadta. Državne i lokalne vlasti su izdale potrebnu dokumentaciju i izgradile temelj s priključcima za vodu, struju, kanalizaciju, plin i telefon.

Ova humanitarna akcija je rezultat suradnje Biskupije Željezno za Hrvatsku i njezina delegata fra Božidara Blaževića, Grada Zagreba, Zagrebačke nadbiskupije, Caritasa te Vlade RH.

Austrijske tvrtke će izgraditi drvene montažne kućice, a doradu kuća s namještajem će preuzeti hrvatske i njezini poduzetnici kako bi što više novca ostalo u Hrvatskoj.

Dosad su planirani projekti u vrijednosti od 2 milijuna eura na području Zagreba i Sisačko-moslavačke županije.

Također, od sutra kreće izgradnja župne kuće u Čučerju s prostorom za pastoralni rad.

Izgradnja sljedeće stambene kuće je planirana za 9. svibnja. (ZG-mag)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni