Sebi osigurali parking, a pacijenti neka se snalaze

Sebi osigurali parking, a pacijenti neka se snalaze

Osoblje Doma Zdravlja Zapad u Prilazu baruna Filipovića 11 rezerviralo je za svoje potrebe 15-ak parkirališnih mjesta, što svakodnevno stvara problem pacijentima i roditeljima koji rano ujutro, prije posla ili škole trebaju svratiti u medicinsko-biokemijski laboratorij.

Naime, laboratorij počinje raditi već od 7 sati ujutro, kad još većina osoblja Doma zdravlja nije na radnom mjestu, pa tamošnje parkiralište stoji prazno, dok je istovremeno mjesto u blizini teško pronaći. Stanari okolnih zgrada također još nisu otišli na posao, pa su okolna parkirališta puna, a uz sam objekt, koji se nekada zvao Dom zdravja »Ivo Lola Ribar« osigurano je samo nekoliko mjesta za pacijente – osobe s invaliditetom. Ostali se moraju snalaziti kako znaju i umiju.

Uz sve to u okolini niču nove stambene zgrade, a iza Doma zdravlja, u Gradišćanskoj ulici ograđeno je zemljište na kojem se, čini se, planira još nekakva nova izgradnja, a sve na postojećoj infrastrukturi. Hoće li kvadratura stanova ondje biti bagatela, s obzirom na blizinu Plive, pruge i nedostatka okolnih sadržaja?

Ovo je samo još jedna od prometnih nelogičnosti, kakve se u Zagrebu (pre)često susreću. Javni gradski prijevoz nije dorastao aktualnim potrebama stanovništva, automobila je sve više, a parkirališta sve manje. Ide li se u smjeru da ćemo još gradske vlasti morati moliti da nam grade garaže po centru Zagreba i preliju još kuna iz džepova građana u gradski proračun? (B. J.)