SDP: “Zagrepčani ne dobiju ni 5 % onoga što su dali za razvoj grada”

SDP: “Zagrepčani ne dobiju ni 5 % onoga što su dali za razvoj grada”

»Ovim tempom i ovim ulaganjima građani za vrijeme aktualnog gradonačelnika neće dočekati žičaru«, ustvrdio je Mišić

U prostorijama gradske organizacije SDP-a održana je u utorak tiskovna konferencija povodom nadolazeće četvrte sjednice Gradske skupštine. Na njoj su nazočili gradski zastupnik Matej Mišić i vršitelj dužnosti predsjednika zagrebačkog SDP-a Saša Molan.

Potonji je ustvrdio kako je glavna točka na nadolazećoj sjednici rebalans proračuna te je podsjetio kako je u njemu bilo »svega i svačega krajem 2016. godine u doba predizborne utrke«. »Milan Bandić i HDZ različitim su amandmanima ubacili mnogo toga i još više toga obećali«, kaže Molan koji je istovremeno ukazao na višegodišnju slabu realizaciju razvojnih projekata. Ustvrdio je da su proračunski prihodi iz 2017. godine jednaki onima od prije 10 godina.

Molan tvrdi da je zbog toga Zagreb 10 godina stajao na mjestu istaknuvši da »više od 70 % proračunskog novca dolazi iz poreza na dohodak i prireza«, dok su ostalo naknade za komunalije. Ocijenio je da Grad slabo upravlja svojom imovinom.

Pritom je izjavio da građani Zagreba ne dobiju ni 5 % onoga što su dali za razvoj Zagreba.

Molan je najavio da SDP neće podržati rebalans proračuna.

Mišić je pak ukazao kako se mora primijetiti da deset gradskih ureda očekuje povećanje plaća za zaposlene u svojim uredima. »Posebno je važno naglasiti i da će se najveće povećanje osjetiti na uredu Gradonačelnika«, rekao je Mšić, dodavši kako Klub zastupnika SDP-a to smatra neprihvatljivim. Osvrnuo se i na sljemensku žičaru, podsjetivši kako je upravo gradonačelnik predložio rebalans proračuna kojim se ulaganja u žičaru smanjuju za 90 % na sveg pet milijuna kuna. Iz SDP-a konstatiraju kako je sam u taj projekt u 2017. uloženo tek nešto više od 700 000 kuna.

»Ovim tempom i ovim ulaganjima građani za vrijeme aktualnog gradonačelnika neće dočekati žičaru«, ustvrdio je Mišić koji se kritički osvrnuo i na »gradonačelnikov odnos prema školstvu i zdravstvu« s obzirom da je rebalansom predviđeno smanjenje ulaganja u obnovu i gradnju škola i domova zdravlja.

Mišić se dotakao i nedavnog slučaja prokišnjavanja krova u vrtiću na Savici kazavši da su ti uvjeti neprihvatljivi. Zaključio je da će SDP podržati oporbene čelnike te dati negativno mišljenje na »Lex šerif«, kao i na povećanju cijena za parking i za javni prijevoz.

M. Knežević

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni