SDP: Zagrebu prijeti napuljski scenarij

SDP: Zagrebu prijeti napuljski scenarij

Odlagalište na Jakuševcu je odlagalište takozvanog stalnog otpada grada Zagreba i njegove okolice. S jedne strane to bi trebalo biti kontrolirano odlagalište, a s druge strane pitanje je koliko je to odlagalište doista kontrolirano i koliko se kvalitetno odvaja otpad na tom mjestu.

Prilično često se ovaj problem pojavljuje u medijima. Tako se nedavno ponovno otvorilo pitanje gradskog odlagališta otpada na Jakuševcu. Preciznije rečeno, u nekim se medijima pojavila informacija o sudskom ukidanju potrebne dozvole za odlaganje otpada na Jakuševcu. Zvuči više nego zabrinjavajuće, ali ništa manje zabrinjavajuća nije ni činjenica da nismo mogli čuti je li ta informacija doista točna, o čemu je zapravo riječ i prijeti li Zagrebu gušenje u vlastitom smeću i otpadu?

O Jakuševcu su se u nedjelju oglasili iz zagrebačkog SDP-a u kojem izražavaju zabrinutost zbog šutnje i nečinjenja odgovornih po pitanju novonastale situacije s obzirom da pokaži li se da su informacije točne, Zagrebu krajem godine prijeti napuljski scenarij, gušenja grada u vlastitom otpadu.

Vrijeme je da se gradonačelnik Bandić konačno posveti Zagrebu i zagrebačkim problemima, a posebno ovome jer vremena je sve manje, smatraju SDP-ovci.

»Sprečavanje trenutnog zatvaranja Jakuševca zbog sudskog ukidanja potrebne dozvole za odlaganje mora biti prvi prioritet i zahtjeva brzu i kvalitetnu reakciju kako se u Zagrebu ne bi napisala još jedna mračna priča o neodgovornom i lošem gospodarenju otpadom«, navode.

Pitanje kontroliranih gradskih odlagališta otpada, u konkretnom slučaju odlagališta Jakuševac, svakako je jedno od prioritetnih pitanja i zahtijeva brzu reakciju. Kvalitetno rješenje odlaganja otpada ne zaslužuju samo građani Jakuševca već i svi stanovnici glavnog grada naše zemlje. (zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni