SDP u Vukovaru i Škabrnji neće sudjelovati na službenim događanjima

SDP u Vukovaru i Škabrnji neće sudjelovati na službenim događanjima

(S prošlogodišnje Kolone sjećanja u Vukovaru)

“Otići ćemo u Vukovar, odat ćemo priznanje žrtvi koju su građani i branitelji dali prije 29 godina, ali epidemiološka slika je takva da bi sudjelovanje u njima ugrozilo živote drugih”, izjavio je Grbin i pozvao građane da zapale svijeće u svojim gradovima

Ivana Vranješ

Zbog pogoršane epidemiološke slike SDP je u četvrtak održao online sjednicu Predsjedništva stranke na kojoj je donio odluku o nesudjelovanju u službenom programu obilježavanja sjećanja na žrtve Vukovara i Škabrnje te raspuštanju mjesnih stranačkih organizacija u Maksimiru, Črnomercu i Sesvetama.

Nakon sjednice predsjednik SDP-a Peđa Grbin je ispred središnjice stranke na Iblerovom trgu izvijestio novinare o donesenim odlukama. Zbog prijetnji članicama Predsjedništva, gradonačelnici Supetra Ivani Marković i gradonačelnici Zlatara Jasenki Auguštan-Pentek SDP je donio zaključak kojim osuđuje prijetnje i govor mržnje prema ženama koje obnašaju javnu dužnost u Republici Hrvatskoj.

„Smatramo da su te situacije neprihvatljive i pozivamo policiju da što prije reagira o otkriju počinitelje koji upućuju gnjusne prijetnje političarkama u Hrvatskoj“, istaknuo je Grbin.

Dodao je kako je odlučeno da kao predsjednik SDP-a s potpredsjednicom stranke Biljanom Borzan i potpredsjednikom Sinišom Hajdašem Dončićem sudjeluje na obilježavanju Dana sjećanja na žrtve Vukovara, dok će na obilježavanju Dana sjećanja na žrtve Škabrnje sudjelovati stranačka kolegica Sabina Glasovac. Naglasio je da je obilježavanje Dana sjećanja na žrtve Vukovara i Škabrnje nužno, ali je obveza čuvati svoje zdravlje i život, ali i drugih.

„Otići ćemo u Vukovar, odat ćemo priznanje žrtvi koju su građani i branitelji dali prije 29 godina, ali nećemo sudjelovati u službenim događanjima. Epidemiološka slika je takva da bi sudjelovanje u tim događanjima ugrozilo živote drugih”, izjavio je Grbin. Ustvrdio je da donesene epidemiološke mjere nisu dovoljne, jer je rečeno da se može okupiti 500 sudionika, ali se to neće kontrolirati.

„Bojim se da se time svjesno ugrožava život i zdravlje ljudi. Imamo najveći broj zaraženih od početka pandnemije koronavirusa. Apeliram na Vladu da se obilježavanje održi na drugačiji način”, rekao je čelnik SDP-a. Upozorio je riziku od zaraze posebno izložena braniteljska populacija te je pozvao stranačke kolege i građane da Dan sjećanja na žrtve Vukovara i Škabrnje obilježe paljenjem svijeća na prozorima u svojim gradovima.

Raspuštanje stranačkih tijela u Zagrebu

Na sjednici je SDP donio i odluku o raspuštanju tijela Gradske organizacije SDP-a Kutina te mjesnih organizacija Maksimir i Črnomerec.

„Zbog nefunkcioniranja tijela tih organizacija, odnosno ostavke predsjednika donijeli smo odluku o njihovom raspuštanju i imenovanju povjerenika. U sesvetskom SDP-u donijeli smo odluku o raspuštanju tijela zbog činjenice da predsjednik te organizacije Draženko Pandek ne želi aktivirati svoj mandat u zagrebačkoj Gradskoj skupštini”, pojasnio je Grbin. Dodao je kako SDP neće tolerirati takvo ponašanje, jer se na taj način indirektno pomaže u održavanju na vlasti gradonačelnika Zagreba Milana Bandića.

„Želimo promjene, promjene u gradu Zagrebu i ovo je prvi korak kojim idemo u tom smjeru”, poručio je Grbin.

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni