SDP u potrazi za gradonačelničkim kandidatom

SDP u potrazi za gradonačelničkim kandidatom

»SDP neće prodržati Gradski proračun zato što je to još jedan korak u pogrešnom smjeru. Mi nismo podržali niti jedan proračun u sadašnjem mandatu zato što samtramo da se Grad ne vodi dobro. Odluke koje se donose su na štetu građana. Držimo da je vrijeme za promjene koje će se vjerojatno uskoro i dogoditi. Mi ovakvu aktualnu gradsku politiku nećemo i ne možemo podržati«, izjavio je novinarima u Staroj gradskoj vijećnici SDP-ov gradski zastupnik Dominik Etlinger.

Poručio je da SDP stoji pri svojoj odluci, a što se tiče ostalih, »ne bi bilo prvi put da se netko predomisli«. Ipak, treba pričekati idući sjednicu pa ćemo vidjeti, dodaje Etlinger.

Govoreći o odluci Visokog upravnog suda prema kojoj je naplata odvoda komunalnog otpada u Zagrebu dosad bila nelegalna, kazao je da su SDP-ovci na to upozoravali i prije sudske odluke. »Ne može se naplaćivati odvoz zraka već treba naplaćivati prema realnoj količini otpada. Nisam siguran kako Grad Zagreb u zadnjem tjednu mjeseca studenoga može naplaćivati račune, a isto tako i u prosincu. To je nelagalno sve dok se ne donese nova odluka. Jednostavno ne postoje parametri prema kojima se može kreirati cjenik za uslugu odvoženja otpada«, ocjenjuje.

Što se tiče izbora za novog zagrebačkog predsjednika SDP-a i razmatra li se njega za tu pozicijeu, Etlinger samo odgovara da će unutarstranački izbori biti održani nakon lokalnih izbora. »Ono čime se zagrebački SDP u ovom trenutku bavi je pokušavanje sprječavanja svih loših odluka u Gradu i predlaganje dobrih i konstruktivnih prijedloga. Mi smo usredotočeni na to da pronađemo što kvalitetnijeg kandidata za gradonačelnika te ćemo ga vrlo skoro i imati«.

M. Funda