SDP stao iza Anke Mrak Taritaš

SDP stao iza Anke Mrak Taritaš

HNS-ova Anka Mrak Taritaš bit će i SDP-ova kandidatkinja za gradonačelnicu Zagreba, odlučilo je u subotu Predsjedništvo SDP-a koje će predložiti Gradskom odboru stranke da na sastanku sredinom ovog tjedan predloži usvajanje odluke o sklapanju koalicijskog sporazuma s HNS-om za predstojeće lokalne izbore u Zagrebu.

Predsjednik zagrebačkog SDP-a Saša Molan istaknuo da se taj koalicijski sporazum s HNS-om trebati potpisati na četiri razine: na razini vijeća mjesnih odbora, vijeća gradskih četvrti, za Gradsku skupštinu i za kandidatinju za gradonačelnicu Anku Mrak Taritaš. Novinarima nije dao nikakvu detaljniju informaciju oko raspodjeli mjesta za Gradsku skupštinu te je najavio da će s detaljnijom informacijom ići nakon sjednice Gradskog odbora.

Upitan može li se dogoditi da Gradski odbor ne pristane na sporazum, Molan je rekao da je u »teoriji moguće sve, ali da su oni ozbiljna politička stranka«.

Kandidatkinja za gradonačelnicu Zagreba, Anka Mrak Taritaš, rekla je kako se očekuje da će koalicijski sporazum dvaju stranaka za grad Zagreb zajedničkom nastupu u Zagrebu biti potpisan sredinom idućeg tjedna.

»Pregovori su završili, ali trebaju ih još potvrditi stranačka tijela SDP-a i HNS-a«, rekla je Mrak Taritaš, predsjednica Gradske organizacije HNS-a i saborska zastupnica, koja smatra da »za razliku od 17 godina vladavine Milana Bandića«, pregovori nisu predugo trajali. (ZG-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni