SDP protiv naplate parkiranja u cijelom Zagrebu

SDP protiv naplate parkiranja u cijelom Zagrebu

I novih zapošljavanja u Holdingu

Gradski zastupnik Matej Mišić (SDP) danas je u Staroj gradskoj vijećnici održao konferenciju za novinare na kojoj se osvrnuo na novu najavu naplate parkiranja na području cijelog Zagreba.

Naime, gradonačelnik Milan Bandić danas će se u 17 sati u restoranu Gastro Globus sastati s predsjednicima vijeća gradskih četvrti i vijeća mjesnih odbora, a sastanku će nazočiti pročelnici gradskih ureda i voditelji podružnica Zagrebačkog holdinga.

Mišić upozorava kako je ponovno na dnevnom redu sastanka ponovno uvođenje naplate parkiranja u cijelom Zagrebu te tvrdi da će gradonačelnik pokušati predsjednike vijeća uvjeriti u nužnost uvođenje takve naplate.

SDP-ov gradski zastupnik se pita hoće li loše upravljanje financijama Grada Zagreba građani platiti novim „haračem” ili se pak novi nameti žele uvesti radi novih zapošljavanja u Gradskoj upravi i Zagrebačkom holdingu. Stoga zagrebački SDP takav prijedlog neće podržati.

Mišić ukazuje da gradonačelnik Bandić zanemaruje potrebe mjesnih samouprava te ima za cilj samo krpanje rupe u gradskom proračunu „teške” milijardu kuna. Smatra da niti jednu odluku koja se odnosi na parkiranje u Zagrebu gradonačelnik ne bi smio donositi samostalno, već jedino u suradnji s vijećima gradskih četvrti i mjesnim odborima.

Gradski zastupnik ukazuje i da bi naplata na novih 33.000 mjesta dovela do značajnog porasta zapošljavanja unutar Zgrebačkog holdinga koji bi, kako je procijenio, povećao broj kontrolora za najmanje njih 1000, uz postojećih 200-tinjak kontrolora. (ZG-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni