SDP potvrdio: Na izbore u Zagrebu u koaliciji s HNS-om

SDP potvrdio: Na izbore u Zagrebu u koaliciji s HNS-om

Anka Mrak Taritaš od jučer je i službeno i SDP-ova kandidatkinja za gradonačelnicu Zagreba. Potvrdio je to u četvrtak navečer Gradski odbor zagrebačkog SDP-a koji je prihvatio naputak Predsjedništva stranke te odlučio prihvatiti koaliciju s HNS-om na lokalnim izborima u Zagrebu te podržati Anku Mrak Taritaš (HNS) kao kandidatkinju za gradonačelnicu.

SDP i HNS će imati zajedničke izborne liste na razini Gradske skupštine, na razini vijeća gradskih četvrti i na razini vijeća mjesnih odbora, izjavio je novinarima v. d. predsjednika zagrebačkog SDP-a Saša Molan ispred sjedišta SDP-a na Iblerovom trgu nakon održane sjednice Gradskog odbora.

Ponovio je stav kako je zagrebačkom SDP-u bitno da je njihovo političko djelovanje usmjereno za dobrobit građana grada Zagreba i za razvoj grada, što je, prema njegovim riječima, jedino moguće ako se ostvari smjena vlasti »koja je ovih svih godina grad Zagreb držala u blatu«.

SDP je potvrdu podrške objavio na svojem Twitter profilu napisavši da će Anka Mrak biti njihova kandidatkinja za gradonačelnicu Zagreba.

NIje dugo trebalo čekati na odgovor kandidatkinje koja se zahvalila na podršci.

Odluka o koaliciji i podršci Anke Mrak Taritaš u SDP-u je, kako se doznaje, donesena velikom većinom glasova. (ZG-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni