SDP pokreće peticiju za povratak sljemenske žičare

SDP pokreće peticiju za povratak sljemenske žičare

Davor Bernardić: Žičara propada zbog politike i lošeg upravljanja, a ne neisplativosti investicije

Na Bikčevićevoj stazi u subotu je održana konferencija za novinare o problemu zatvorene sljemenske žičare. Konferenciji su prisustvovali potpredsjednik SDP-a Davor Bernardić i predsjednik Foruma mladih SDP-a Zagreba Matej Mišić i najavili pokretanje peticija za povratak sljemenske žičare.

Žičara je nakon 44 godine rada zatvorena zbog politike, a ne nepopravljivih oštećenja, čime se građanima nepravedno oduzelo omiljeno prijevozno sredstvo i uzrokovalo povećano korištenje automobila u osjetljivom području Parka prirode Medvednica.

Gradonačelnik nema sluha za želje i potrebe Zagrepčana – umjesto ulaganja u njima važan projekt, gradi fontane.

Kako bi se izbjegla mogućnost ponovnih predizbornih obećanja o obnovi žičare, SDP Grada Zagreba pokreće potpisivanje peticije kojom će sa građanima zahtijevati obnovu jednog od najvažnijih simbola grada.

„Žičara propada zbog politike i lošeg upravljanja, a ne neisplativosti renovacije. Potpuno je nedopustivo da se 10 godina nije učinilo baš ništa da bi se žičara obnovila. Kako je moguće da su 1963. godine tehničke mogućnosti i kvaliteta života u Gradu Zagrebu bile veće nego danas? Zbog nedostatka žičare, Park prirode Medvednica trpi posljedice štetnog utjecaja automobila kojima se u svake godine većem broju dolazi na Sljeme. Mi želimo djelovati odmah i zato pokrećemo ovu peticiju kako bi građanke i građani Grada Zagreba napokon dobiju natrag svoju žičaru“, izjavio je Davor Bernardić, potpredsjednik SDP-a.

„Žičara je mladim Zagrepčanima simbol ljepših vremena i obiteljskih vikenda. Ne mogu shvatiti da vodstvo Grada Zagreba ne pokazuje nikakav interes za obnovom žičare koja nosi i izniman turistički potencijal. Gospodin Bernardić, za razliku od gradonačelnika, shvaća koliko je žičara važnija od fontana i sličnih nebitnih potrošača gradskih sredstava, zbog čega je i pokrenuta ova peticija“, izjavio je Matej Mišić, predsjednik Foruma mladih SDP-a Zagreba. (ZG-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni