SDP-ovci traže da statičari hitno pregledaju zagrebačke škole

SDP-ovci traže da statičari hitno pregledaju zagrebačke škole

(Foto: Boris Jagačić)

Čelnik zagrebačkog SDP-a Gordan Maras danas zatražio da roku od predstojećih pet dana pregledaju zgrade zagrebačkih škola i dječjih vrtića i utvrde jesu li sigurne za održavanje nastave koja počinje u ponedjeljak.

Maras je na konferenciji za novinare pred zagrebačkom Gradskom skupštinom podsjetio na snažan potres od prije dva tjedna. Poručio je kako želi da roditelje u ponedjeljak na oglasnim pločama u školama, pogotovo u Donjem i Gornjem gradu, dočeka ovjereno rješenje statičara da su zgrade sigurne.

Tvrdi kako nije istinita izjava gradonačelnika Milana Bandića i pročelnik gradskog ureda za obrazovanje Ivice Lovrića da su statičari već pregledali školske zgrade. Dodao je kako to potvrđuju deseci mailova koje je dobio od ravnatelja škola koji su zatražili preglede zgrada, ali bez rezultata.

»Vjerojatno se neki roditelji neće odlučiti slati djecu u škole koje nisu sigurne, a s druge strane ostaviti ih kod kuće u situaciji kada se svakodnevno može očekivati novi potres također nije ugodna situacija«, prokomentirao je Maras.

Upozorio je i na problem što učenici još uvijek nemaju siguran prolazak do škola.

Predsjedniku Vlade Andreju Plenkoviću, gradonačelniku Milanu Bandića i v.d. predsjednika Fonda za obnovu Zagreba nakon potresa Damiru Vanđeliću postavio je pitanje kada će započeti obnova Zagreba koji se ne obnavlja.

Potpredsjednik zagrebačke Gradske skupštine Matej Mišić najavio je kako će u Skupštini predati prijedlog zaključka o stanju u odgojnoobrazovnim ustanovama u Gradu Zagrebu nakon potresa 28.i 29. prosinca prošle godine.

»Tražimo popis odgojnoobrazovnih ustanova koje su pretrpjele materijalnu štetu i koje nisu sigurne za uporabu. Također tražimo izvješće o stanju u odgojnoobrazovnim objektima u izgradnji, kao i u visokoškolskim ustanovama«, rekao je Mišić. (ZG-mag)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni