SDP-ovci: Što je s obnovom Doma sportova, gradnjom ragbi centra i dvorane KK Cibona…?

SDP-ovci: Što je s obnovom Doma sportova, gradnjom ragbi centra i dvorane KK Cibona…?

»Najavljena je obnova maksimirskog stadiona, uređenje Kineziološkog fakulteta, izgradnja Aquaparka na Bundeku, ali od svega toga ostala su samo obećanja«, naglasio je Davor Bernardić

Predsjednik zagrebačkog SDP-a Davor Bernardić na današnjoj je konferenciji za novinare, pšrigodno održanoj ispred Doma sportova, podsjetio na neispunjena obećanja gradonačelnika Milana Bandića povodom održavanja Europskih sveučilišnih igara u Zagrebu.

»Ozbiljnijeg ulaganja u sport nije bilo od Univerzijade ’87 izuzev skupe financijske egzibicije u Arenu Zagreb gdje se više održavaju koncerti, a manje sportska natjecanja«, započeo je Bernardić nastavivši da mu je kao bivšem sportašu i sadašnjem rekreativcu ulaganje u sport jedan od prioriteta u Gradu Zagrebu. »Sport mora biti dostupan svakom djetetu u Zagrebu bez obzira na dubinu džepa roditelja budući je važan za razvoj jer uči radu i odricanju ali i igri po pravilima, fer igri koja nam je, u Hrvatskoj itekako potrebna«, naglasio je.

Predsjednik Gradske organizacije SDP-a napomenuo je da upravo pred Domom sportova želi upozoriti na »neispunjena obećanja gradonačelnika Bandića iz 2014. godine« kada je najavio ulaganje od više od 1,7 milijarde kuna za uređenje sportskih objekata u Zagrebu.

»Gradonačelnik Bandić pompozno je najavio velika ulaganja od 1,72 milijarde kuna za Univerzijadu od čega se otprilike 60 % tog iznosa trebalo povući iz fondova Europske unije. Veselili smo se uređenju sportskih borilišta i popratne infrastrukture, no poučeni nebrojenim neispunjenim obećanjima u prošlosti bili smo skeptični i, nažalost – pokazalo se s pravom. Najavljena je obnova Doma sportova, maksimirskog stadiona, uređenje Kineziološkog fakulteta, izgradnja Aquaparka na Bundeku, ragbi centra, ali od svega toga ostala su samo obećanja«, naglasio je.

Naveo je i da je prioritet zagrebačkog SDP-a i njegovih zastupnika ulaganje u sport i novih kapaciteta do 2020. godine dok će obnova Doma sportova krenuti 2018. godine, što je važno za zagrebački sport, ali i turizam budući u ovom segmentu nije bilo ulaganja posljednjih 30 godina. »Omogućit ćemo da se svako zagrebačko dijete, bez obzira na imovinsko stanje, bavi barem jednim sportom na trošak Grada Zagreba i obnoviti postojeće kapacitete«, zaključio je Bernardić.

Podršku ovoj inicijativi dao je i proslavljeni hrvatski vaterpolist, a danas trener Ratko Štritof, član Savjeta za sport SDP-a Zagreb koji se složio s izrečenim: »Mislim da se treba ulagati u mlade, u edukaciju trenera, a preduvjet za to je ulaganje u objekte koji trenutno nisu u dobrom stanju i to treba biti smjer u kojem trebamo ići«.

Prema popisu najavljenih, a neostvarenih projakata u povodu Europšskih sveučilišnih igara SDP-ovci navode slijedeće:

  • Rekonstrukcija Doma sportova – 550 milijuna kuna (plus niz novih objekata i pratećih sadržaja koji će biti izgrađeni u blizini Doma – podzemna garaža, nova dvorana, nova atletska dvorana u kojoj će se moći vježbati i zimi, uređeni bazeni i trg.)
  • Dovršetak stadiona Maksimir (250 milijuna kuna)
  • Kineziološki fakultet kraj kojeg se trebala graditi nova dvorana, Institut za kineziologiju, sportska igrališta s parkovima, a predviđena investicija za taj projekt, se trebala osigurati iz EU fondova -(150 milijuna kuna)
  • Ragbi centar (20 milijuna kuna)
  • Dvorana KK Cibona (55 milijuna kuna)
  • Osim investicija u sport, najavljena su i 2 kapitalna prometna projekta-denivelacija rotora u Remetincu (80 milijuna kuna), te izgradnja i dogradnja Šarengradske ulice (180 milijuna kuna)
  • Aqua park na Bundeku zajedno s novim velikim površinama za rekreaciju građana i adrenalinskim parkom (200 milijuna kuna)
  • Novi pješački most i dekorativna rasvjeta na svim mostovima. (30 milijuna kuna).

(zg-magazin)

 

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni