SDP-ovci protiv zatvaranja Jabuke

SDP-ovci protiv zatvaranja Jabuke

“S obzirom na kvalitetu programa, goste i oni koji su kulturno i glazbeno stasali u njemu, klub Jabuka je postao urbani identitet Zagreba i to ćemo sačuvati”, izjavio je Gordan Maras te građanima obećao da Jabuka neće otići s Jabukovca

Forum mladih SDP-a Zagreb u nedjelju je na Trgu bana Josipa Jelačića performansom pod nazivom „Jabuka za zdravlje pojedinca, GK Jabuka za zdravlje Zagreba“ izrazio svoje nezadovoljstvo zatvaranjem starog zagrebačkog kluba Jabuka.

Mladi SDP-ovci su građanima dijelili jabuke ne bi li simbolički ukazali na potrebu očuvanja zdravlja samoga grada, ali i opstanka njegove kulturne scene.

„Već dugo vremena traje samovolja gradonačelnika Bandića i uspješno mu ide devastacija kultnih zagrebačkih okupljališta, a Jabuka je zadnje u nizu tih okupljališta”, rekao je Petar Jurišin, dopredsjednik Foruma mladih SDP-a Zagreb. Dodao je da GK Jabuka predstavlja simboliku urbanog grada te bi i mnogim mladim ljudima taj klub značio puno više od običnog okupljališta.

„To je jedno kultno mjesto koje okuplja brojne mlade, odgaja ih u pravom zagrebačkom duhu i priprema za život. Nažalost, gradonačelnik Bandić pravno nečistim radnjama, uz puno malverzacija i kumskih odnosa uspijeva devastirati naš gad“, ustvrdio je Jurišin. Naglasio je da je kao rođeni Splićanin koji je došao u Zagreb davno čuo za Glazbeni klub Jabuku te i da za njega predstavlja jedan od simbola Zagreba.

Predsjednik zagrebačkog SDP-a Gordran Maras je istaknuo da je klub Jabuka tijekom 52 godine svog postojanja obilježio živote mnogih Zagrepčana, ali i onih koji nisu rođeni u Zagrebu, ali su svojim dolaskom postali njegovi građani.

Podsjetio je da je klub Jabuka omogućio afirmaciju mnogih bendova te je istaknuo da će se nakon lokalnih izbora u svibnju te izborom novog gradonačelnika Grad Zagreb investirati u rad takvih klubova kako bi se sačuvali za buduće generacije.

„S obzirom na kvalitetu programa, goste i oni koji su kulturno i glazbeno stasali u njemu, klub Jabuka je postao urbani identitet Grada Zagreba i to ćemo sačuvati. Ima više klubova u Zagrebu koji zaslužuju taj status, ali Jabuka je očito danas na meti gradonačelnika Bandića. Ono što mogu obećati građanima jest da Jabuka neće otići s Jabukovca“, izjavio je Maras. Dodao je da se samo radi o privremenom uništavanju kulturne i glazbene scene od strane gradonačelnika.

„Ako gradonačelnik Bandić bude narednih šest mjeseci tvrdoglavo tjerao ljude iz kluba, mi ćemo ih iduće godine nakon izbora vratiti”, poručio je Maras.

Ivana Vranješ

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni