SDP-ovci protiv zatvaranja Jabuke

SDP-ovci protiv zatvaranja Jabuke

“S obzirom na kvalitetu programa, goste i oni koji su kulturno i glazbeno stasali u njemu, klub Jabuka je postao urbani identitet Zagreba i to ćemo sačuvati”, izjavio je Gordan Maras te građanima obećao da Jabuka neće otići s Jabukovca

Forum mladih SDP-a Zagreb u nedjelju je na Trgu bana Josipa Jelačića performansom pod nazivom „Jabuka za zdravlje pojedinca, GK Jabuka za zdravlje Zagreba“ izrazio svoje nezadovoljstvo zatvaranjem starog zagrebačkog kluba Jabuka.

Mladi SDP-ovci su građanima dijelili jabuke ne bi li simbolički ukazali na potrebu očuvanja zdravlja samoga grada, ali i opstanka njegove kulturne scene.

„Već dugo vremena traje samovolja gradonačelnika Bandića i uspješno mu ide devastacija kultnih zagrebačkih okupljališta, a Jabuka je zadnje u nizu tih okupljališta”, rekao je Petar Jurišin, dopredsjednik Foruma mladih SDP-a Zagreb. Dodao je da GK Jabuka predstavlja simboliku urbanog grada te bi i mnogim mladim ljudima taj klub značio puno više od običnog okupljališta.

„To je jedno kultno mjesto koje okuplja brojne mlade, odgaja ih u pravom zagrebačkom duhu i priprema za život. Nažalost, gradonačelnik Bandić pravno nečistim radnjama, uz puno malverzacija i kumskih odnosa uspijeva devastirati naš gad“, ustvrdio je Jurišin. Naglasio je da je kao rođeni Splićanin koji je došao u Zagreb davno čuo za Glazbeni klub Jabuku te i da za njega predstavlja jedan od simbola Zagreba.

Predsjednik zagrebačkog SDP-a Gordran Maras je istaknuo da je klub Jabuka tijekom 52 godine svog postojanja obilježio živote mnogih Zagrepčana, ali i onih koji nisu rođeni u Zagrebu, ali su svojim dolaskom postali njegovi građani.

Podsjetio je da je klub Jabuka omogućio afirmaciju mnogih bendova te je istaknuo da će se nakon lokalnih izbora u svibnju te izborom novog gradonačelnika Grad Zagreb investirati u rad takvih klubova kako bi se sačuvali za buduće generacije.

„S obzirom na kvalitetu programa, goste i oni koji su kulturno i glazbeno stasali u njemu, klub Jabuka je postao urbani identitet Grada Zagreba i to ćemo sačuvati. Ima više klubova u Zagrebu koji zaslužuju taj status, ali Jabuka je očito danas na meti gradonačelnika Bandića. Ono što mogu obećati građanima jest da Jabuka neće otići s Jabukovca“, izjavio je Maras. Dodao je da se samo radi o privremenom uništavanju kulturne i glazbene scene od strane gradonačelnika.

„Ako gradonačelnik Bandić bude narednih šest mjeseci tvrdoglavo tjerao ljude iz kluba, mi ćemo ih iduće godine nakon izbora vratiti”, poručio je Maras.

Ivana Vranješ