SDP optužio Živi zid za plagiranje

SDP optužio Živi zid za plagiranje

»Činjenica da je Živi zid na svojim stranicama prenio samo tekst koji sadrži dijelove doslovnog Mišićevog obraćanja, bez navođenja izvoda dokazuje da je Živi zid Zagreb imao namjeru dovesti u zabludu čitatelje i pratitelje te tuđe riječi predstaviti kao svoje«, ustvrdili su zagrebački SDP-ovci

Zagrebački ogranak stranke Živi zid podijelio je danas, 30. studenog 2018. na svojoj Facebook stranici status s temom ulaganja u škole i spomenike u Gradu Zagrebu. Ubrzo nakon tofa javili su se iz zagrebačkog SDP-a u kojem navode da se status se sastoji od doslovnih riječi SDP-ovog gradskog zastupnika Mišića koje je izgovorio na konferenciji za medije u Starojh gradskoj vijećnici u srijedu, 28. studenoga 2018., ali da izvor niti autor u statusu nisu navedeni.

SDP-ovci poručuju kako im je drago da se Živi zid Zagreb slaže sa zagrebačkim SDP-om oko prioriteta pri određivanju gradskog proračuna, ali smatraju da je prenošenje nečijih, a u ovom slučaju riječi zastupnika Mišića, bez navođenja izvora tj. autora – krajnje nekorektno i nepošteno.

»Živi zid je nenavođenjem autora tj. izvora izravno doveo u zabludu javnost, predstavljajući Mišićeve riječi kao svoje, što se najbolje vidi u podacima koji su korišteni u obraćanju kao i pitanjima koje postavljaju, a nigdje drugdje nisu objavljeni«, tvrde SDP-ovci.

Naglašavaju da Živi zid Grada Zagreba ni u jednom trenutku nije kontaktirao niti pokušao kontaktirati SDP Zagreb, kao niti zastupnika Mišića oko korištenja analize, zaključaka i stavova koji su izneseni na našoj konferenciji za medije.

»Činjenica da Živi zid na svojim stranicama nije podijelio nijedan od objavljenih članaka u medijima koji su prenijeli konferenciju za medije zastupnika Mišića, kao ni objave na društvenim mrežama kojima je SDP kroz svoje kanale komunicirao o predmetnoj konferenciji, već je prenesen samo tekst koji sadrži dijelove doslovnog Mišićevog obraćanja – dokazuje da je Živi zid Zagreb imao namjeru dovesti u zabludu čitatelje i pratitelje te tuđe riječi predstaviti kao svoje«, ustvrdili su zagrebački SDP-ovci.

Živi zid je u međuvremenu, nakon naše reakcije svoj status obrisao, ali još uvijek stoji članak na portalu zagrebački.hr (https://goo.gl/ZinoSj) koji je doslovno prenio sporni status.

Izvori i dokazi:

Konferencija Mateja Mišića: https://goo.gl/9v5e11

Objavljeni članci:

1. http://hr.n1info.com/Vijesti/a351500/Misic-Bandicu-za-izglasavanje-gradskog-proracuna-ocito-fale-tri-ruke.html?fbclid=IwAR1IhKqawfg5lrdyeawk0nYy7piWYV5B5K6hc3o0UE5zBX6rNaaNPGZdEEA

2. http://www.totalno.hr/zastupnik-neispunjenih-obecanja/?fbclid=IwAR1AGXgeSO-CHm2bk7l03QKcy7Q48Fznkebf3Z-sWPAc5U3eZqj6ZGw-1rs

3. https://radio.hrt.hr/radio-sljeme/clanak/lokalne/grad-zagreb-vise-trosi-na-spomenike-nego-na-obrazovanje-isticu-iz-sdp-a/184652/

 Snimka zaslona:

(ZG-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni