SDP: Opoziv gradonačelnika Bandića se više ne može odgađati

SDP: Opoziv gradonačelnika Bandića se više ne može odgađati

Maras je rekao da je ovo i poziv HDZ-u da se odmakne od Bandića

Predsjednik zagrebačkog SDP-a Gordan Maras u ponedjeljak je na konferenciji za novinare u stranačkim prostorijama upozorio na „katastrofalnu financijsku situaciju u Gradu Zagrebu”. Pozvao je sve zastupnike u Gradskoj skupštini da se priključe inicijativi zagrebačkog SDP-a za opozivom Milana Bandića s funkcije gradonačelnika Zagreba.

„Dramatične stvari se događaju u Zagrebu. Svi smo svjesni, ne samo stanovnici Zagreba, da je kriza u Zagrebu dosegnula vrhunac s današnjim pismom koje je poslala pročelnica Gradskog ureda za financije u kojem upozorava da se manjak u gradskom proračunu popeo na preko milijardu kuna“, istaknuo je Maras.

Dodao je da se nema vremena čekati još godinu dana, jer je učinjena ogromna šteta i grad se urušava.

„Po mjesec dana nema isplata za zagrebačke vrtiće, škole, muzeje, kulturne ustanove. Grad ne funkcionira pod postojećom upravom. Svi koji žele dobro ovom gradu trebaju se priključiti pozivu za opozivom gradonačelnika Bandića. Građani to žele, mi to tražimo i pokrenut ćemo inicijativu. Gradonačelnik nema podršku za vođenje grada. Svi su nezadovoljni i vrijeme je da gradonačelnik Bandić ode s funkcije”, izjavio je Maras. Dodao je da što prije gradonačelnik ode i dogode se promjene, lakše će Zagreb prodisati i imati perspektivu.

Maras je rekao da je ovo i poziv HDZ-u da se odmakne od Bandića. Ustvrdio je da zbog lex Šerifa neće biti lako maknuti Bandića s njegove funkcije te se zbog toga ide na njegov opoziv.

„Postoje dva načina na koji se može napraviti opoziv. Jedan način je da ga raspiše Gradska skupština s 34 glasa zagrebačkih skupštinara, dvotrećinskom većinom, a drugo je da se prikupe potpisi Zagrepčana i raspiše referendum, a 20 % građana s pravom glasa trebalo bi dati svoje potpise“, pojasnio je Maras. Dodao je da će u slijedećih nekoliko dana SDP raspraviti na koji će način tražiti opoziv, ali ga se mora tražiti.

„To je nešto što se više ne smije odgađati”, zaključio je Maras. Na upit novinara je li on kandidat za novog gradonačelnika Maras je samo odgovorio da želi biti dio neophodnih promjena u Gradu Zagrebu.

Ivana Vranješ

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni