“SDP je jedina prava opozicija u Zagrebu”

“SDP je jedina prava opozicija u Zagrebu”

»Mi smo jedina prava opozicija, ostali se mijenjaju u tome tko će podržati gradonačelnika, iz mjeseca u mjesec, odnosno iz godine u godinu. Rebalans kao izvještaj o izvršenju proračuna je pretakanje iz šupljeg u prazno. To se vidi zato jer su investicije u gradu već četiri godine zaredom u slobodnom padu, to pokazuje prihod od komunalnog doprinosa koji je opet pao u prvih šest mjeseci ove godine za 15 %«, izjavio je novinarima u četvrtak u Gradskoj skupštini predsjednik zagrebačkog SDP-a Davor Bernardić.

Ocijenio je kako se posebno vidi jedna nesposobnost Gradske uprave u uzimanju europskih novaca pa ispada kako građani Zagreba plaćaju sve iz svog džepa. »Dakle, građani pune gradsku blagajnu, a zna se tko je prazni«, prokomentirao je.

Govoreći o Prijedlogu odluke o autotaksi prijevozu koji se našao na dnevnom redu Skupštine kazao je da mu je drago da su iz opozicije uspjeli ukinuti moratorij na nove taksi dozvole i omogućili ljudima da rade za sebe, a ne za gazde. »Cilj nam je da ljudi koji plaćaju porez i prehranjuju svoju obitelj žive dostojno od svoga rada. Pozdravljam jednu teško dobivenu borbu za bolji život običnog, malog čovjeka, našeg zagrebačkog taksista koji prehranjuje svoju obitelj«, kazao je.

Bernardić smatra da mnogi koji sada kritiziraju predloženi rebalans proračuna nisu dosljedni te da je SDP jedina dosljedna opozicija u Gradu Zagrebu zadnje četiri godine. »Ostali su se mijenjali. Malo su bili pozicija, pa ki bi, pa da bi, pa hoće pa neće…«

Ustvrdio je kako je sada na vlasti HDZ s gradonačelnikom Milanom Bandićem, a prije je to bila Sandra Švaljek. »Svi su se izmijenili, samo smo mi ostali dosljedni i opozicija«, zaključio je Davor Bernardić. (B. J.)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni