SDP: Jabuka je novi primjer zaštite privatnog interesa na štetu građana

SDP: Jabuka je novi primjer zaštite privatnog interesa na štetu građana

(Foto: Radovi na rušenju sportske dvorane čiji zid se naslanja na objekt Glazbenog kluba Jabuka)

Kao primjer devastacije još jednog kultnog kluba navode Saloon koji je do temelja uništen, a vlasnici nezakonito izbačeni iz kluba ne bi li se stvorili uvjeti za otvaranje narodnjačkog kluba

S obzirom na nedavna događanja oko Glazbenog kluba Jabuka pri čemu je došlo do uzurpacije dijela prostora koji klub Jabuka koristi te počinjenja materijalne štete, ali i drugih radnji koje idu u smjeru onemogućavanja daljnjeg rada ovog kultnog zagrebačkog kluba, Klub zastupnika SDP-a u je na sjednici Gradske skupštine u utorak zatražio da se po hitnom postupku kao točka dnevnog reda uvrsti rasprava o situaciji u klubu Jabuka. SDP-ov klub zastupnika predložio je skupštini i zaključak da do završetka trajanja jučerašnje sjednice skupštine gradonačelnik Milan Bandić podnese očitovanje o razlozima koji su doveli do uništenja dijela klupske opreme i uzurpacije terase GK Jabuka. Uvrštavanje točke na dnevni red skupštine po hitnom postupku traženo je kako bi se što prije spriječilo daljnje uništavanje kluba Jabuka.

»Nažalost, vladajuća skupštinska većina (HDZ i Klub Milana Bandića) spriječila je uvrštavanje predložene točke u dnevni red čime su direktno onemogućili i raspravu oko situacije u klubu Jabuka. Dodatno, Gradonačelnik Bandić u svojoj je izjavi bez ikakvih dokaza optužio vodstvo kluba Jabuka za kriminal i nepodmirivanje dugova Gradu Zagrebu te najavio smjenu dosadašnjeg vodstva kluba Jabuka«, navode SDP-ovci i dodaju kako je vodstvo kluba Jabuka ubrzo demantiralo gradonačelnikove izjave oko dugovanja i nezakonitih postupanja.

Iz zagrebačkog SDP-a oštro osuđuju ovakvo »gradonačelnikovo obmanjivanje« te pokušaj uplitanja u programsku i kadrovsku strukturu kluba Jabuka. »Bojimo se da iza svih ovih poteza i najava gradonačelnika Bandića i Gradske uprave stoje puno opasniji motivi koji očito idu u smjeru zaštite nečijih privatnih interesa, a na štetu javnog interesa Grada i građana Grada Zagreba«, napominju.

Kao primjer devastacije još jednoga kultnog zagrebačkog kluba navode Saloon koji je, kako kažu, odlukom Gradske uprave do temelja uništen, a vlasnici nezakonito izbačeni iz kluba, a sve kako bi se stvorili uvjeti da se tamo otvori narodnjački klub. »Na sreću, reagiranjem policije i sudstva, nepravda počinjena vlasnicima i klubu Saloon je ispravljena, odluke Gradske uprave su proglašene nezakonitim i poništene, a vlasnici kluba vraćeni su u posjed kluba. Unatoč svemu, počinjena je milijunska šteta koja nije nadoknađena, a krivci u Gradskoj upravi još uvijek nisu imenovani niti sankcionirani«, upozoravaju.

Ocjenjuju kako sve ovo, ali i mnoge druge radnje koje se u Gradu Zagrebu čine ili su već počinjene, ukazuje na potpunu nebrigu gradskih vlasti za javno dobro i javni interes grada i građana Grada Zagreba. Također, smatraju da ovakvi postupci evidentno i s očitom namjerom vode ka uništenju i propadanju zagrebačke urbane i kulturne scene.