SDP i Možemo pregovaraju o novoj koaliciji u Zagrebu

SDP i Možemo pregovaraju o novoj koaliciji u Zagrebu

(Foto: Zagreb.hr)

Možemo i SDP razmatraju sklapanje novog koalicijskog sporazuma u Zagrebu, potvrdio je u utorak gradonačelnik Tomislav Tomašević tijekom obilaska radova u Osnovnoj školi Petra Zrinskog oštećenoj u potresu.

O sporazumu će se razgovarati na današnjem sastanku pregovaračkih timova, a u SDP-ovom je uz aktualnog v.d. predsjednika organizacije Branka Kolarića i član vodstva SDP-a Ivan Račan, koji je isto tako bio jedan od glavnih kreatora raskinutog sporazuma.

Za razliku od prvog sporazuma, koji je imao 28 točaka, ovaj novi trebao bi ih imati samo desetak, a uglavnom je riječ o infrastrukturnim projektima koji su SDP-ovcima važni i za koje žele da budu realizirani do kraja mandata.

Tomašević kaže kako još ne zna sve detalje, već samo ono što je pročitao u medijima, prenosi HRT. Podsjetimo, SDP je u rujnu odlučio raskinuti Sporazum o programskoj suradnji i formiranju većine potpisan 16. lipnja 2021. raskidaju, poručivši kako se radi o dokazano neučinkovitom modelu u ostvarenju odrednica SDP-a.

Škola u funkciji od idućeg polugodišta

Govoreći o radovima na OŠ Petra Zrinskog u Krajiškoj, Tomašević je istaknuo da će biti završeni za oko dva tjedna te da će škola biti spremna za početak sljedećeg polugodišta, 9. siječnja. 

„Na radost roditelja i djelatnika, više od petsto učenika ove škole se uskoro vraća u svoju matičnu školu. Vjerujem da će učenici biti više nego zadovoljni jer će ovo biti gotovo pa nova škola“, rekao je Tomašević. Naglasio je da se radi o objektu koji je unutar zaštićene sredine, a koji je sada energetski obnovljen te konstrukcijski ojačan tako da je otporan na snažne potrese. 

Obnova škole će se, kao i obnova svih drugih potresom oštećenih škola i vrtića, sufinancirati iz Fonda solidarnosti Europske unije. Od 121 milijuna kuna, kolika je ukupna vrijednost obnove i opremanja ove škole, iz Fonda solidarnosti se očekuje 98 milijuna kuna, pri čemu je dosad već isplaćeno nešto više od 46 milijuna kuna.

U sklopu radova izvršeno je poboljšanje temeljnog tla i ojačanje konstrukcije temelja. Sanirana je krovna konstrukcija te pročelje na kojem je izmijenjene vanjska stolarija. Uređen je okoliš i interijer. U cijelosti su izvedene nove instalacije vodovoda i kanalizacije s novom sanitarnom opremom, nove strojarske instalacije te nove elektrotehničke instalacije. (ZG-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni