SDP i Možemo! dogovorili uvjete za koaliciju u Zagrebu

SDP i Možemo! dogovorili uvjete za koaliciju u Zagrebu

Glasovac je ustvrdila kako je Joško Klisović sigurno jedan od najozbiljnijih kandidata za mjesto predsjednika zagrebačke Gradska skupštine

Na sjednici Predsjedništva SDP-a sinoć je jednoglasno prihvaćen Nacrt sporazuma o programskoj suradnji s platformom Možemo! i uspostavljanja većine u zagrebačkoj Gradskoj skupštini.

Potpredsjednica SDP-a Sabina Glasovac u izjavi novinarima je istaknula da slijedi „peglanje“ detalja o kojima nije htjela govoriti dok se obje strane ne usuglase oko konačnog sporazuma. Izrazila je uvjerenje da će se već u srijedu potpisati sporazum te da će se u četvrtak na konstituirajućoj sjednici Skupštine formirati većina.

“U sporazumu je u 28 točaka sažeto ono što želimo zajedno ostvariti u Zagrebu u četiri godine”, rekla je Glasovac.

Naglasila je da su SDP-u bitne socijaldemokratske politike: transparentni, otvoreni i kontrolirani proračuni, uspostavljanje obrazovanja za građanski odgoj i obrazovanja kakvo se provodi u Rijeci, skrb za najmlađe u predškolskom odgoju i obrazovanju, infrastrukturni projekti.

Na upit novinara hoće li Joško Klisović biti predsjednik Gradske skupštine istaknula je da to ne može reći u ovom trenutku te je dodala da je način funkcioniranja Skupštine definiran Nacrtom sporazuma.

„Klisović je sigurno jedan od najozbiljnijih kandidata za to mjesto. On je bio naš kandidat za gradonačelnika. Ako je bio dobar kandidat za tu funkciju, ne vidim razloga da ne preuzme odgovornost u Skupštini, bez obzira o kojem se mjestu radi”, ustvrdila je Glasovac.

Što se tiče zagrebačkog SDP-a istaknula je da se nalazi na jednom novom početku. Poručila je da će u Skupštini, Gradi i u stranci paralelno raditi u interesu građana i više nikada neće iznevjeriti njihovo povjerenje.

Ivana Vranješ

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni