SDP i HNS napustili izvanrednu sjednicu Skupštine

SDP i HNS napustili izvanrednu sjednicu Skupštine

Odmah nakon usvajanja dnevnog reda SDP-ovi gradski zastupnici i HNS-ov Tomislav Stojak napustili su 44. sjednice Gradske skupštine na kojoj se u srijedu našlo osam točaka, odnosno prijedloga odluka koje se pretežito odnose na mjere socijalne politike (novčana pomoć za majku odgajateljicu, pomoć Perinji za nabavku školskih udžbenika, sufinanciranje dopunskog zdravstvenog osiguranja za dio umirovljenika…)..

»Molim vas, povucite točke s dnevnog reda jer su sve protuzakonite i neprovedive«, započeo je potpredsjednik Skupštine Davor Bernardić i dodao kako su »današnje točke dnevnog reda u svrsi predizborne kampanje gradonačelnika i HDZ-a, gdje se novcem Zagrepčana kupuju glasovi po ostatku Hrvatske«.

»U tome nećemo sudjelovati, ako se točke ne povuku sa dnevnog reda napustit ćemo sjednicu. Sve te točke mogu se naći na slijedećoj sjednici kada završi predizborna kampanja i kada se za njih stvore zakonski uvjeti«, poručio je potpredsjednik Skupštine Davor Bernardić i tako ponovio stav SDP-a koji je već iznešen na sjednicama odbora Gradske skupštine.

»Kako vas nije sram sa ove govornice vrijeđate gradonačelnika. Znate li što ste rekli sa ove govornice?«, upitao je gradonačelnik Milan Bandić te dodao: »To što će te napustiti skupštinu je vaše demokratsko pravo, samo ne možete tvrditi da su sve točke nezakonite. Niti jedna točka nije protuzakonita«.

Gradonačelnik je od Bernardića zatražio osobnu ispriku što ga je je prozvao zbog »nezakonitosti« prijedloga i odluka.

Za povlačenje točaka bio je i HNS-ov gradski zastupnik Tomislav Stojak. »Postoje dvojbe o ispravnosti točaka te ako ih ne povučete, onda to smatram dijelom predizborne kampanje. Raspravimo o ovim točkama za mjesec dana, rasterećeni od izborne kampanje«, rekao je Stojak.

SDP i HNS demonstativno napuštaju Sjednicu još za vrijeme Aktualca, usput dijele pisani materijal s objašnjenjima vezanim za njihove prigovore uz odluke i prijedloge.

(zgm)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni