Schumi se probudio iz kome i napustio bolnicu!

Schumi se probudio iz kome i napustio bolnicu!

„Michael je napustio bolnicu i može nastaviti s dugom fazom rehabilitacije“, rekla je Kehm

Njemački vozač Formule 1 Michael Schumacher probudio se iz kome i napustio je bolnicu u Grenobleu, prenio je danas BBC. Informaciju je objavila Schumacherova menadžerica Sabine Kehm, a potvrdila ju je i vozačeva obitelj. „Michael je napustio bolnicu i može nastaviti s dugom fazom rehabilitacije“, rekla je Kehm.

Obitelj je u svom priopćenju zahvalila liječnicima, medicinskim sestrama i terapeutima u Grenobleu te svima koji su reagirali na mjestu nesreće. Navode kako će rehabilitacija sedmerostrukog prvaka dugo trajati, a žele da se odvija u tajnosti i bez ometanja. Zahvalili su svima koji su im posljednjih mjeseci pružali potporu.

Podsjetimo, Schumacher je u bolnici u Grenobleu bio hospitaliziran zbog teških ozljeda glave koje je zadobio u nesreći na skijanju u francuskom skijalištu Meribelu 29. prosinca i od tada je bio u induciranoj komi. Iako su isprva stizale loše vijesti kako se bori za život i da se možda neće probuditi iz kome stanje mu se popravilo nakon prve operacije. Svoj 45. rođendan, 2. siječnja, dočekao je u bolnici u koju su stizale poruke podrške iz cijelog svijeta. Četiri dana potom mediji su javili kako više nije u životnoj opasnosti. Uslijedili su mjeseci borbe i pokušaja liječnika da ga probude iz kome.

Sredinom ožujka objavljeno je kako je njegova tjelesna težina pala na samo 55 kg. Početkom travnja govoreći o Schumacherovu Sabine Kehm je rekla da sedmerostruki svjetski prvak u Formuli 1 „ima kratke trenutke svjesnosti i da pokazuje manje znakove poboljšanja.“ Nakon toga je bilo jako malo informacija o njegovu stanju, ali potpora njegovih obožavatelja nije prestala niti jednog trenutka. (zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni