Sava Raft

Sava Raft

Začetnik projekta je Ivica Zdravić, a prilikom predstavljanja nove sportske atrakcije, on je rekao kako je do ideje o ovom adrenalinskom spustu došao još dok je kao spasilac sudjelovao u potragama za izgubljenim osobama i utopljenicima.

Zagreb se može pohvaliti s novom edukativnom, zabavno-sportskom atrakcijom. Riječ je o panoramskom raftingu Sava Raft, koji je namjenjen Zagrepčanima, ali i sve većem broju turista koji posjećuju Zagreb. Začetnik projekta je Ivica Zdravić, a prilikom predstavljanja nove sportske atrakcije, on je rekao kako je do ideje o ovom adrenalinskom spustu došao još dok je kao spasilac sudjelovao u potragama za izgubljenim osobama i utopljenicima. Pomoć i podršku u realizaciji njegove ideje pružili su mu Grad Zagreb i Turistička zajednica Grada Zagreba.

„Ovo je odlična ideja, rafting na Savi upotpunit će turističku ponudu Zagreba i nadam se da će ovakvi sadržaji doprinijeti duljemu boravku turista u Zagrebu, koji trenutno ostaju u prosjeku 1,7 dana. Mi u gradu podržavamo inicijative da se obogati turistička ponuda i nadam se da će i sami Zagrepčani htjeti isprobati rafting na Savi. Ovo je još jedan korak približavanja Save Zagrepčanima i Zagrebu. Nikada se nisam vozila niz Savu, ali sigurno ćemo se obiteljski jednom spustiti raftingom“, rekla je dogradonačelnica Zagreba Sandra Švaljek.
(zg-magazin)