Saša Tršinski pobjedila u ženskom slalomu

Saša Tršinski pobjedila u ženskom slalomu

Saša Tršinski do pobjede je stigla u vremenu 1:52.28, ostavivši Matildu Šolu na drugom mjestu za ukupnih 2.36 sekunde. Ovim rezultatom Saša je napravila i 14.27 FIS točaka. Šelja Merdanović (BiH) zauzela je treće mjesto

Saša Tršinski pobjednica je ženskog slaloma, a Matej Vidović bio je drugi u muškom slalomu FIS Zagreb Open koji je jučer vožen na Sljemenu.

Saša Tršinski do pobjede je stigla u vremenu 1:52.28, ostavivši Matildu Šolu na drugom mjestu za ukupnih 2.36 sekunde. Ovim rezultatom Saša je napravila i 14.27 FIS točaka, što su njene nove uvjerljivo najniže slalomske točke (do sada 25.33). Šelja Merdanović (BiH) zauzela je treće mjesto, a naša Helena Varjačić zauzela je 7. mjesto. Edita Marenić nije, na žalost, završila prvu vožnju, Iva Mišak, Andrea Komšić i Edita Pršendić odustale su u drugoj vožnji.

U muškom slalomu najbrže vrijeme postigao je Marc Digruber (AUT) s 1:52.89. Matej Vidović za pet godina starijim Austrijancem zaostao je za svega 0.33 sekundi i napravio 14.30 FIS točaka. Treće mjesto zauzeo je Juho Dahl (FIN). Istok Rodeš bio je sedmi (+1.09 sek.), Elias Kolega deveti (+1.43 sek.), dok je Jan Klindić utrku završio na 22. poziciji, a Patrik Cvetojević 24. Luka Krsmanović, Marko Abramović, Luka Gobec, Dominik Sučec, Matej Žagar bez završetka prve, Filip Zubčić bez završetka druge vožnje.

Ukupno 76 skijaša i 38 skijašica nastupilo je na jučerašnjim utrkama. A po još jedan slalom skijašica i skijaša u sklopu FIS Zagreb Opena zakazani su i za danas. (zg-magazin / croski)