Sarajevo želi koristiti iskustva iz organizacije Snježne kraljice za EYOF

Sarajevo želi koristiti iskustva iz organizacije Snježne kraljice za EYOF

Skijaška sezona na Sljemenu za građanstvo počinje sutra, 5. siječnja, u 9.00 sati, a za skijaše uređen Crveni spust

Gradonačelnik Milan Bandić, sa suradnicima, primio je danas u Gradskoj upravi gradonačelnika Sarajeva Ivu Komšića i glavnog tajnika Gradske uprave Elvira Hadžiahmetovića.

Nakon susreta gradonačelnik Ivo Komšić napomenuo je da su u Zagreb došli jer su očekivali da će se održati Snježna kraljica, ali i zbog toga što su htjeli razgovarati o organizaciji sljemenske utrke budući da su oni 2019. domaćini Europskog omladinskog olimpijskog festivala – EYOF.

»Sljemenska utrka je vrhunski organizirana i a sva iskustva vezana uz njezinu organizaciju će nam biti korisna za pripremanje EYOF-a. Želimo tijesno surađivati budući da Zagreb ima veliko iskustvo u organizaciji ovakvih i sličnih manifestacija«, napomenuo je gradonačelnik Sarajeva.

Upravitelj skijališta Sljeme Dragutin Žiljak naglasio je da je zbog male nadmorske visine organizacija Snježne kraljice nadasve zahtjevna i traži puno truda. U Austriji se, naime, skijaške utrke održavaju na puno većim visinama. Žiljak je dodao kako skijaška sezona na Sljemenu za građanstvo počinje sutra, 5. siječnja, u 9.00 sati, te da je za skijaše uređen Crveni spust. Priprema staze za građanstvo zahtijeva više truda i posla nego za profesionalnu skijašku utrku zbog toga što se priprema duža i šira staza na kojoj je potrebno i više sigurnosnih mjera, napomenuo je na kraju. (zagreb.hr / zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni