Šantek i Arapović osvojile zlato na 64. Zagipingu

Šantek i Arapović osvojile zlato na 64. Zagipingu

(Leona Šantek na podiju / Foto: HSTS)

Najboljim igračicama turnira proglašene su Hana Arapović i Jamie Liu

U Domu sportova u subotu, 30. travnja završio je 64. Zagiping na kojem je ove godine igralo oko 700 stolnotenisača i stolnotenisačica. Od hrvatskih predstavnika najbolje rezultate ostvarile su Leona Šantek (Aquaestil) osvojivši turnir juniorki te Hana Arapović (Dr. Časl) pobjedivši u finalu kadetkinja. Aquaestil je uzeo i ekipni dio kod juniorki, a ista stvar je uspjela i u kadetskoj konkurenciji ekipi Dr. Časla. Inače, ove godine je bilo jako mnogo engleskih igrača i igračica, a iz Zagreba nose lijepe uspomene s obzirom na broj medalja koje su osvojili.

Natjecanje koje je počelo u petak, 28. travnja okupilo je pored hrvatskih, stolnotenisače iz Engleske, Grčke, Španjolske, Estonije i svih okolnih zemalja.

Matt Leete pobjednik je juniorskog turnira nakon što je u finalu bio bolji od Mislava Martineka (Dugo Selo) sa 3:0. Treće mjesto pripalo je dvojici igrača Zagreba, Jakovu Tici i Marku Vidačeku.

U kadetskoj konkurenciji najbolji je bio Matija Novel nakon pobjede u finalu nad Ethanom Walshem. Stjepan Škoda (MSTC Čakovec) i Reece Chamdal osvojili su treće mjesto. Ivor Ban (Mladost) izgubio je u četvrtfinalu od Novela sa 3:2.

Kod mlađih kadeta prvo mjesto za Jamiea Liua koji je u finalu sa 3:2 pobijedio Louisa Pricea. Treće mjesto osvojili su Anand Aadil i Leo Vekić (Opatija).

Nikosz Kizakisz osvojio je turnir u konkurenciji najmlađih kadeta, u finalu je sa 3:0 svladao Davida Szantosija. Treće mjesto uzeli su Andrej Papak (Dugo Selo) i Benjamin Zijadić.

Juniorski turnir pripao je Leoni Šantek (Ljubešćica) nakon što je u finalu bila bolja od Klare Bardač (Mladost) sa 3:0. Brončane su bile Marta Vukelić i Karla Franović, obje igračice Aquaestila.

Velik uspjeh za Hanu Arapović (Dr. Časl), koja je osvojila turnir kadetkinja. U finalu je sa 3:2 bila bolja od Mollie Patterson. Inače, njih dvije su se susrele u ekipnom dijelu gdje je Engleskinja slavila sa 3:1. Treće mjesto osvojila je Marta Jurčević (Dr. Časl).

Kod najmlađih kadetkinja najbolja je bila Kiara Šegula. U finalu je slavila nad Sarom Tokić 3:0. Treće mjesto pripalo je Stelli šaš (Koprivnica) i Silviji Coll.

U ekipnom dijelu turnira kod junioria najbolja je bila momčad Ackworth Granthama nakon što su sa 3:1 nadigrali Banja Luku. Treće mjesto uzeli su Vesna/Ptuj i Zabok.

U kadetskoj konkurenciji prvo mjesto za Ackworth Batts, u finalu su slavili nad Zagrebom (3:1). Treći su bili Arrigoni/Interdiskont i Mladost. U polufinalu mladostaši su bili blizu pobjede nad engleskom momčadi, ali kod 2:2 Ban i Meter su poraženi u igri parova sa 3:1.

Kod mlađih kadeta Ackwort Bristol u finalu su bili bolji od Zagreba i Opatije ’08 sa 3:0. Treće mjesto pripalo je Catalunyi i Fusion/Mladosti Zemun.

U ekipnom dijelu kod najmlađih kadeta prvi su bili dečki iz Szekszarda slavivši u finalu nad Stensom/Dugo Selo sa 3:0. Treće mjesto osvojili su Mengeš i Arrigoni/Logatec.

Kod juniorki prvo mjesto za Aquaestil, u finalu Dugorešanke su sa 3:1 nadigrale Urban-Aquaestil. Karla Franović i Leona Šantek bile su uspješnije od Marte Vukelić i Denis Payet. Treće mjesto pripalo je Mahle Novoj Gorici i Dugom Selu.

Ekipa Dr. Časla uzela je zlatnu medalju u konkurenciji kadetkinja nakon što su u finalu nadigrali Ackworth sa 3:2. Engleskinje su vodile 2:1, ali Lea Brnić pa potom par Marta Jurčević i Hana Arapović su uspjele okrenuti rezultat i osvojiti prvo mjesto. Broncu su uzele ekipe Grantham-Plymoutha te Ljubešćice i Varaždina.

Srbija je osvojila turnir mlađih kadetkinja nakon pobjede nad Catalunyom 3:0. Ekipe Ljubešćice i Varaždina te Piraeus-Oea Florinas završile su na trećem mjestu.

Kod najmlađih kadetkinja najbolja je bila ekipa Villach/Lektrika, u finalu su svladali Catalunyu sa 3:1. Treće mjesto osvojili su Bosna i Hercegovina te Zagreb/Srdoči.

Najboljim igračima turnira proglašene su Hana Arapović i Jamie Liu. Pobjednici su nagrađeni peharima, a glavni sponzor Zagipinga, tvrtka Xiom, svakog osvajača medalje nagradila je ručnikom. (ZG-m)

 

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni