„Sankcionirati medije koji ne izvršavaju preuzete obaveze“

„Sankcionirati medije koji ne izvršavaju preuzete obaveze“

„Imamo situaciju u kojoj neki mediji za dodjeljeni iznos veličine 100 000 kuna objavi tri sata programa za temu koju je prethodno dogovorio, dok neki objave na desetke sati. To je zabrinjavajuće. Trebamo razmisliti o kriterijima za dodjelu sredstava“, napomenuo je Dan Špicer. Nakon njega za raspravu se javio gradski zastupnik Tin Pažur (SDP), koji je rekao kako bi zastupnicima trebala biti važna ova dva Izvješća.

Zastupnici Gradske skupštine Grada Zagreba raspravljali su danas i o Izvješću o provođenju odluke o sufinanciranju proizvodnje i objave programskih sadržaja u elektroničkim publikacijama za 2013. godinu te o Izvješću o provođenju odluke o sufinanciranju proizvodnje i emitiranja audiovizualnih i radijskih programskih sadržaja u programima nakladnika, televizija ili radija za 2013. godinu.

„Imamo situaciju u kojoj neki mediji za dodjeljeni iznos veličine 100 000 kuna objavi tri sata programa za temu koju je prethodno dogovorio, dok neki objave na desetke sati. To je zabrinjavajuće. Trebamo razmisliti o kriterijima“, napomenuo je Dan Špicer. Nakon njega za raspravu se javio gradski zastupnik Tin Pažur (SDP), koji je rekao kako bi zastupnicima trebala biti važna ova dva Izvješća.

„Neću biti toliko kritičan kao kolega Špicer jer ipak je ovo prvi puta da se mora podnositi ovakvo izvješće. Osvrnuo bih se na Izvješće o provođenju odluke o sufinanciranju proizvodnje i emitiranja audiovizualnih i radijskih sadržaja. Ono što je Špicer rekao se odnosi na jednu radio postaju koja nije ispunila svoju obvezu. Treba porazmisliti kako sankcionirati one koji ne izvrše svoje obveze“, zaključio je Pažur. Zastupnici su glasovima većine prihvatili oba Izvješća. (V.Vukoje)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni