Sanjkaški kup Plešivica i Prvenstvo Hrvatske u sanjkanju na prirodnim stazama

Sanjkaški kup Plešivica i Prvenstvo Hrvatske u sanjkanju na prirodnim stazama

Organizatori pripremaju hranu i kuhano vino uz sanjkašku stazu po principu »kupi šalicu i pij koliko možeš«, a posjetitelje će dodatno u starom crkvenom podrumu po isteku natjecanja zabaviti tamburaški sastav Gospodari Tambura

Tradicionalna sportska i društvena sanjkaška atrakcija na Plešivici – 08. Sanjkaški kup Plešivica – ove će se godine održati u nedjelju 08. veljače, kao i kup Hrvatske u sanjkanju na prirodnim stazama.

Tradicija sanjkanja na Plešivici stara je više od 100 godina. Po legendarnoj stazi Kamenice sanjkalo se još davne 1907. Tako je sanjkanje već dugo dio plešivičke povijesti, ali i sadašnjosti. Od 1907. godine, entuzijasti i stanovnici prekrasnog plešivičkog kraja nastoje očuvati svoju tradiciju. Mnogi ne znaju da je Plešivica kolijevka hrvatskog turizma. Planinarski izleti, Plešivička vinska cesta te brojne prirodne ljepote već stoljećima privlače najrazličitije znatiželjnike iz čitavog svijeta pa je tako i legendarni glumac Charlie Chaplin posjetio ovaj kraj i boravio u znamenitoj “Vili Horvat”.

Ove godine u okviru 108. Sanjkaškog kupa Plešivica održat će se kup Hrvatske u sanjkanju na prirodnim stazama, događaj koji ima veliki sportski, kulturni i turistički značaj za Plešivicu, grad Jastrebarsko, ali i cijelu Hrvatsku.

Sve koji se u nedjelju u jutarnjim satima odluče uputiti na Plešivicu, uz sportske sanjkaške izazove, očekuje prilika da nedjelju provedu uživajući u ljepoti plešivičkih brežuljaka i svježem zraku.

Usto organizatori pripremaju hranu i kuhano vino uz sanjkašku stazu po principu »kupi šalicu i pij koliko možeš«, a posjetitelje će dodatno u starom crkvenom podrumu po isteku natjecanja zabaviti tamburaški sastav Gospodari Tambura.

Kako do sanjkališta:

Sanjkaski-kup-karta-Plesivica

Cjelodnevni nedjeljnji program na Plešivici:

 09:00 – sveta misa u crkvi sv. Jurja iz 18. stoljeća na Plešivici.

10:00 – svečano otvaranje 108. Sanjkaškog kupa Plešivica,

10:30 – Kup Hrvatske – 1.vožnja

11:15 – Kup Hrvatske – 2.vožnja

14:00 – Sanjkaški kup Plešivica 2015. – start djevojčice

14:30 – Sanjkaški kup Plešivica 2015. – start dječaci

15:00 – Revijalna utrka „Na vrat na nos“ – slobodna kategorija

15:30 – Sanjkaški kup Plešivica 2015. – start dame

16:00 – Sanjkaški kup Plešivica 2015. – start gospoda

17:00 – Proglašenje pobjednika

Obzirom na nepredvidive vremenske prilike za organizatore prepreke nema. »Ak ne bu snijega, mi ga bumo zmislili, ak ga nemo zmislili – sanjkali se bumo na kotačima!«, Poručuju iz Sanjklaškog kluba Plešivica 1907, koji je i organizator događanja. (zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni