Sanjkaški kup naCmroku okupio 80-tak natjecatelja i nekoliko stotina gledatelja

Sanjkaški kup naCmroku okupio 80-tak natjecatelja i nekoliko stotina gledatelja

Pobjednici su dobili poklon pakete za različite programe na objektima pod ravnanjem ustanove Upravljanje sportskim objektima poput godišnjih ulaznica na gradske bazene, programa plivanja, ulaznice za klizališta, sudjelovanje u Dječjem ljetnom kampu, početne sate jahanja na Hipodromu itd.

Prvo izdanje Sanjkaškog kupa 2019. održano u subotu na omiljenom zagrebačkom sanjkalištu Cmrok okupilo je 80-tak natjecatelja i nekoliko stotina gledatelja dajući naslutiti kako ovakva manifestacija pred sobom ima svijetlu budućnost, što je i bila namjera organizatora ustanove Upravljanje sportskim objektima da ovo natjecanje učini tradicionalnim.

Lijepo, gotovo proljetno vrijeme bilo je dovoljan mamac da na Cmrok privuče nekoliko stotina Zagrepčana a pri tome nije utjecalo na pripremu staze koja je, po sudu okupljenih, bila profesionalno pripremljena što ne čudi znade li se da ju je radila ista ekipa koja na Sljemenu priprema stazu za utrku Snježna kraljica.

Natjecanje je počelo u 11 sati nakon kratkog uvodnog govora pročelnika Gradskog ureda za sport i mlade Milana Pavelića koji se ujedno prvi sanjkama spustio niz stazu u društvu malenog Gabrijela iz Dječjeg doma Zagreb, čiji su štićenici bili posebni gosti ovog natjecanja.

„Grad Zagreb i inače živi sport a ovaj kup je organiziran u duhu Snježne kraljice te se nadam da će s Cmroka svi otići zadovoljni i da će nam se vratiti iduće godine“, rekao je Pavelić najavivši da će iduće izdanje ovog natjecanja biti na još višoj razini.

Natjecanje se trebalo održati u četiri kategorije ali tinejdžere sanjkanje očito ne zanima pa u kategoriji juniora nije bilo prijava. U kategoriji djece od tri do šest godina najbrži je bio David Špehar kojemu je za spust niz stazu trebalo 16,51 sekundi. Srebrenu i brončanu medalju osvojili su Franka Sakoman i Marin Amidžić. Medalje i nagrade sponzora uručio im je ravnatelj ustanove Upravljenje sportskim objektima Marinko Tomić.

U kategoriji mlađih kadeta najbolji rezultat je ostvario Leon Brnčić s 18,06 sekundi dok su drugo i treće mjesto osvojili Bjanka Brkić i Kristijan Hribar, a medalje im je uručio predsjednik Sportskog saveza Grada Zagreba Nikola Dragaš.

Kod starijih kadeta najbolji rezultat i ujedno najbolji rezultat staze ostvario je Lukas Vori kojemu je za spust niz Cmrok trebalo 16,06 sekundi. Drugo i treće mjesto osvojili su Lun Sakoman i Niko Kustonja, a medalje im je uručio voditelj Ivan Hlupić s Radio Sljemena, inače medijskog partnera natjecanja.

Svi pobjednici su dobili i prigodne sponzorske nagrade te poklon pakete za različite programe na objektima pod ravnanjem ustanove Upravljanje sportskim objektima poput godišnjih ulaznica na gradske bazene, programa plivanja, ulaznice za klizališta, sudjelovanje u Dječjem ljetnom kampu, početne sate jahanja na Hipodromu itd.

Pored mladih natjecatelja niz stazu na Cmroku su se spuštali i poznati Zagrepčani u revijalnoj utrci u kojoj se najbržim pokazao voditelj skijališta Sljeme Igor Žiljak ostvarivši bolji rezultat od radijskih voditelja Sanje Brajković, Ivana Hlupića i Minje Cvitkovića, novinara HTV-a Fabijana Kalea, operne pjevačice Sandre Bagarić, ravnatelja ZOO-a Damira Skoka, bivšeg plivača Alexeia Puninskog i dr.

U svakom slučaju, ako je suditi po prvom izdanju natjecanja Zagrepčani su dobili još jednu atrakciju koja zaslužuje da postane tradicionalnom. (ZG-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni