Sandrina deveta pobjeda na Hanžeku!

Sandrina deveta pobjeda na Hanžeku!

(Foto: zagreb.hr)

»Ovo mi je prvo natjecanje nakon dugo vremena i rezultat je realan. Rekla sam da bi 65 metara bilo super, ovo je bilo malo kraće, ali to je OK«, rekla je dvostruka olimpijska pobjednica

Hicem od 65,67 metara Sandra Perković je deveti put pobijedila u bacanju diska na 70. po redu Hanžekovićevom memorijalu, koji je jučer održan na atletskoj stazi na Mladosti.

Uz nju je od hrvatskih predstavnika briljirao Marko Čeko u skoku u dalj, koji je uvjerljivo slavio ispred Srbina Lazara Anića. Pobjedu je odnijela i Bojana Bjeljac u utrci na 3000 metara, dok Sara Kolak nije nastupila. Njene discipline bacanja koplja nije bilo u rasporedu, a Ludbrežanka je uz to spriječena u nastupu zbog ozljede nožnog palca.

Sandra je u drugoj seriji je bacila vrlo dobrih 64,67 m i uvjerljivo slavila ispred olimpijske doprvakinje iz Rio de Janeira Meline Robert-Michon (60, 56 m).

“Jako sam zadovoljna natjecanjem, rezultatom, gledateljima i jako sam zadovoljna što je ova sezona, koja je počela loše, na kraju dobro završila. Nadam se da ćemo sljedeće godine, kad cijela ova situacija s koronom prođe, opet imati pun stadion Mladosti. Ovo mi je prvo natjecanje nakon dugo vremena i rezultat je realan. Rekla sam da bi 65 metara bilo super, ovo je bilo malo kraće, ali to je OK”, rekla je Perković dvostruka olimpijska pobjednica.

Podsjetimo, dvostruka olimpijska pobjednica je izjavila kako bi bilo lijepo da 70. »Hanžek« obilježi hiem od 70 metara, ali da je realniji rezultat oko 65 m, dok će sa svime iznad toga biti vrlo zadovoljna.

Natjecanje je s tribina uživo pratilo oko 700 gledatelja.

“Ljudi su prošlih godina vrištali iz sveg glasa, a sad je sve bilo tiho. Ovaj koronavirus nam je napravio puno štete. Nadam se samo da će nam tribine opet biti pune”, poručila najbolja hrvatska sportašica.

Čestitke na ostvarenom rezultatu kao i pobjednički pehar Sandri je uručio gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić.

Na 1500 metara je s odličnih 3:32.17 pobijedio Australac Stewart McSweyn, dok su svi ostali sudionici utrke postavili osobne ili ovosezonske rekorde, uključujući i naše atletičare Dinu Bošnjaka (3:42.94) i Daniela Ivančića (3:50.17).

Na 800 metara je pobijedio Daniel Rowden, koji je s 1:44.09 bio za svega stotinku sekunde sporiji od rekorda mitinga Nijela Amosa.

(Foto: zagreb.hr)

U natjecanju skakačica u dalj zablistala je Šveđanka Khaddi Sagnia, koja je u posljednjoj seriji sa 6.92 doskočila do trećeg mjesta svjetske ljestvice daljašica.

Wilhem Belocian pobjednik je na 110 metara s preponama. Francuski preponaš je u izjednačenoj utrci pobijedio s 13.32, ispred Amerikanca Freddiea Crittendenta (13.34). Treći je bio Belgijac Michael Obasuyi (13.57).

Svjetski prvak u bacanju diska Daniel Stahl potvrdio je svoju dominaciju u ovoj disciplini.

Stahl je u drugoj seriji bacio disk 68.87 i tako srušio dvije godine star rekord svjetskog doprvaka Fedricka Dacresa (68.17). Odličnu konkurenciju Stahl je imao u europskom prvaku Andriusu Guđiusu, koji je sa 68.22 također bio bolji od dosadašnjeg rekorda mitinga.

“Odlično natjecanje i odličan dvoboj s Gudžiusom. Moj je rezultat također jako dobar, zadovoljan sam njime. Ova cijela sezona je za mene jako dobra i stvarno sam jako sretan”, rekao je Stahl.

Svi gledatelji na tribinama podigli su velika srca, a na velikom ekranu se vrtjela poruka „Zagreb – city of million hearts!” Poruka je to prijateljstva i podrške sportu koju je Zagreb uputio svijetu s mitinga koji se ove godine održao u otežanim uvjetima zbog pandemije koronavirusa i potresa koji je pogodio glavni grad Hrvatske.

Televizijska slika s mitinga prenosila se u 104 zemlje na šest kontinenata. (zagreb.hr / zg-magazin.com.hr)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni