Sandra Perković: Rekord Hanžeka trebamo vratiti u hrvatske ruke

Sandra Perković: Rekord Hanžeka trebamo vratiti u hrvatske ruke

Sandra je, između ostaloga, najavila lov na rekord mitinga Amerikanke Gie Lewis-Smallwood, koji iznosi 66.29 metara

Neke od zvijezda ovogodišnjeg 65. Hanžekovićeva memorijala, dan uoči atletskog susreta, otkrile su svoja očekivanja od zagrebačkog natjecanja koje se održava 8. rujna, u 17.30 sati u Športskom parku Mladost, a prethodit će mu bacanje kugle, danas od 19 sati pokraj fontana i Nacionalne sveučilišne knjižnice.

Marija Kučina jedina je na Svjetskom prvenstvu u Pekingu u finalu visašica bila bolja od senzacionalne povratnice Blanke Vlašić i na Hanžek dolazi kao svjetska prvakinja u skoku u vis.

„Šteta što neće biti Blanke. Ona je sjajna sportašica, legenda skoka u vis. Nisam ni sumnjala da će biti spremna u Pekingu. Počašćena sam što sam se s njom natjecala i na kraju pobijedila. Spremna sam i u Zagrebu za pobjedu. U dobroj sam formi i dobro raspoložena, nadam se skoku preko dva metra“, rekla je Kučina.

Njezin sunarodnjak Sergej Šubenkov također je u Pekingu osvojio zlato. U Memorijalnoj utrci ‘Boris Hanžeković’ na 110 metara prepone jedan od glavnih suparnik će mu biti bivši svjetski prvak, Jason Richardson.

„U dobroj sam formi, dobro sam raspoložen i očekujem još jednu dobru utrku. Potrudit ću se trčati kao u Pekingu. Ako bi to značilo da ću izjednačiti ili popraviti rekord mitinga – 12.98, bit ću jako sretan“, rekao je Šubenkov koji je prošle godine pobijedio u Zagrebu.

Nakon dugo vremena na Hanžekovićevom memorijalu gledat ćemo skakačice s motkom i jedno od najvećih imena svih vremena u ovoj disciplini, Fabianu Murer.

„Teško je dugo ostati u vrhunskoj formi. Moja je tajna u tome što sam ostala zdrava i u dobroj tehnici, jer nisam niti snažna, niti izrazito brza. U dobroj sam formi i nadam se da ću skočiti više od rekorda. Sve je to dio priprema za moju posljednju sezonu. Završit ću karijeru s Olimpijskim igrama u Riju. Zbog toga sam je i produžila, kako bih mogla nastupiti na Igrama u svojoj zemlji i jako sam uzbuđena zbog toga“, rekla je 34-godišnja Brazilka i rekorderka Južne Amerike s 4.85 metra.

I domaćini imaju svoje adute

I Hrvatska ima svoje zvijezde na mitingu. Sandra Perković će u bacanju diska imati jaku konkurenciju, jer će u Zagrebu nastupiti pet finalistica iz Pekinga. Sandra je, između ostaloga, najavila lov na rekord mitinga Amerikanke Gie Lewis-Smallwood, koji iznosi 66.29 metara.

„Zdrava sam, ovo mi je prva sezona da sam prošla bez ozljeda. Kad Svjetsko prvenstvo nije prošlo kako smo planirali, ostala je želja da se dokažem na Hanžeku. Bit će pet finalistica iz Pekinga i sve će biti opasne, ali ja ću se koncentrirati na sebe. Mislim da bi trebali rekord Hanžeka vratiti u hrvatske ruke i nadam se da to neće biti nedostižno”, rekla je Sandra.

Lov na rekord najavila je i hrvatska rekorderka na 100 i 100 metara prepone Andrea Ivančević, koja je u polufinalu Svjetskog prvenstva bila na najboljem putu da popravi svoje najbolje vrijeme, ali je zapela za pretposljednju preponu i pala.

„Konkurencija je možda jača nego u finalu Svjetskog prvenstva. Teško je reći kakav bi rezultat bio u Pekingu, ali i trener i ja smo uvjereni da bi to bio novi rekord. Dat ću sve od sebe da ga probam istrčati na Hanžeku“, rekla je Andrea. (zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni