Sandra Perković i službeno proglaešna Zagrepčankom godine

Sandra Perković i službeno proglaešna Zagrepčankom godine

Pilot Rudolf Perešin je počasni građanin Zagreba 

“Nagradu grada Zagreba” dobilo je 16-ero istaknutih pojedinaca, udruga, ustanova i udruženja

U povodu Dana grada Zagreba, 31. svibnja, u utorak je u Staroj gradskoj vijećnici održana svečana sjednica zagrebačke Gradske skupštine na kojoj je stožerni brigadir pilot Rudolf Perešin posmrtno proglašen počasnim građaninom Grada Zagreba, vrhunska sportašica Sandra Perković “Zagrepčankom godine”, a 16-ero istaknutih pojedinaca, udruga, ustanova i udruženja dobilo je “Nagradu grada Zagreba“.

Zajednička fotografija ovogodišnjih lauerata
Zajednička fotografija ovogodišnjih lauerata

Nagrade su dobitnicima uručili zagrebački gradonačelnik Milan Bandić i predsjednik Gradske skupštine Andrija Mikulić.

U povelji koja je uručena Ljerki Perešin, supruzi Rudolfa Perešina, ističe se kako je Perešin jedan od najvećih heroja Domovinskog rata, koji je svojom hrabrošću i istinskim domoljubljem dao izniman doprinos uspostavi teritorijalne cjelovitosti Hrvatske. Bio je jedan od najistaknutijih pilota Hrvatskoga ratnog zrakoplovstva, a u čin stožernog brigadira promaknut je posmrtno.

Nagrada “Zagrepčanka godine” uručena je Sandri Perković, vrhunskoj sportašici koja je vrlo aktivna i kao društvena radnica i humanitarka, šireći pozitivno ozračje među mlađim generacijama i zalažući se za zaštitu ljudskih prava, posebno ravnopravnost spolova.

“Nagradu Grada Zagreba” primili su Damir Boras, Branimir Budetić, Jozo Čikeš, Marijan Hržić, Dalibor Matanić, Ante Nazor, Gabi Novak, Ljerka Očić, Marija Peakić-Mikuljan, Edita Slunjski, Mirko Šamija, Milana Vuković Runjić. Nagrada je dodijeljena još i Centru za ženske studije, Institutu Ruđer Bošković, Istraživačkom timu projekta “Ambliopija u četverogodišnje djece Grada Zagreba” Klinike za očne bolesti Kliničke bolnice Sveti Duh i Udruženju obrtnika Grada Zagreba.

»Izuzetna mi je čast stajati ovdje kao Zagrepčanka godine, smatram da sam svojim doprinosom gradu donijela puno. Ovo mi je dodatna motivacija da i dalje volim svoj grad i da se i dalje za njega borim«, kazala je u izjavi novinarima hrvatska rekorderka u bacanju diska i Zagrepčanka godine Sandra Perković.

Milan Bandić, Sandra Perković, izaslanica Predsjednice Republike Hrvatske Janica Kostelić i Andrija Mikulić
Milan Bandić, Sandra Perković, izaslanica Predsjednice Republike Hrvatske Janica Kostelić i Andrija Mikulić

Tekst: Hina / B. J.

Foto: Boris Jagačić

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni