„Sandra na najbolji način promiče zagrebački i hrvatski sport“

„Sandra na najbolji način promiče zagrebački i hrvatski sport“

Na Otvorenom zimskom bacačkom prvenstvu u Splitu održanom 1. ožujka, Sandra je bacila disk 70.51 metar, što je ne samo novi hrvatski rekord nego je trenutačno i najbolji svjetski rezultat

U povodu povijesnog hitca Sandre Perković, danas je u Sportskom klubu Mladost održana konferencija za novinare Hrvatskog atletskog akademskog kluba Mladost. Na Otvorenom zimskom bacačkom prvenstvu u Splitu održanom 1. ožujka, Sandra je bacila disk 70.51 metar, što je ne samo novi hrvatski rekord nego je trenutačno i najbolji svjetski rezultat.

„Drago mi je da smo se danas okupili ovdje kako bismo proslavili mojih 70 metara, brojku o kojoj smo sanjali, pričali, nagoviještali je već duži period, ali evo sad smo je napokon dosegnuli“, rekla je svjetska, europska i olimpijska prvakinja Sandra Perković. Nastavila je: „Cilj mi je bio u Splitu zauzeti prvo mjesto, za koje je bilo dovoljno 64 metara, ali, evo, dogodio se rezultat koji je najbolji u posljednje 22 godine“.

„Zahvaljujem Sandri što promiče zagrebački i hrvatski šport na najbolji mogući način“, rekao je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić te nadodao da ga ovakav rezultat ne iznenađuje, jer je Sandra veliki radnik i sve dok bude tako, bit će i odličnih rezultata.

“Rezultat koji i nije iznenađenje”

„Veliko mi je zadovoljstvo da javno mogu čestitati Sandri i njezinom treneru Enisu na rezultatu koji zapravo za neke i nije veliko iznenađenje“, istaknuo je predsjednik HAAK-a Mladost Marijan Gredelj. „S obzirom na kontinuitet dobrih rezultata, na način rada, mislim da je napredak realan, očekivan i da možemo i dalje očekivati rezultate koji su u zoni ovih postignutih“, dodao je.

Na konferenciji su prisustvovali i glavni tajnik Saveza sportova grada Zagreba Zdenko Antunović, trener Edis Elkasović i pomoćnik pročelnika Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport Milan Čolić. (zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni