Šandor osvojio broncu na Svjetskom atletskom prvenstvu za osobe s invaliditetom

Šandor osvojio broncu na Svjetskom atletskom prvenstvu za osobe s invaliditetom

Brončano odličje u disciplini bacanja diska osvojio je hicem od 16,95 metara te se na taj način svrstao među službene kandidate za odlazak na 15. Paraolimpijske igre

Na svom prvom nastupu na ovako velikom natjecanju, Velimir Šandor, član Atletskog kluba za osobe s invaliditetom „Uspon“ iz Velike Gorice i član hrvatske reprezentacije, osvojio je u katarskoj Dohi brončanu medalju na IPC Svjetskom atletskom prvenstvu za osobe s invaliditetom.

Brončano odličje u disciplini bacanja diska F52 osvojio je hicem od 16,95 metara te se na taj način svrstao među službene kandidate Hrvatskog paraolimpijskog odbora za odlazak na 15. Paraolimpijske igre u Rio de Janeiru iduće godine.

„Dao sam sve od sebe, jedino mi ostaje mali žal za srebrom kojeg sam izgubio u posljednjoj seriji, ali protiv svjetskog prvaka i novog svjetskog rekordera doista danas nisam mogao ništa više. Već sljedećeg tjedna, kad se vratim u Veliku Goricu otpočinju moje pripreme za Rio. Zahvaljujem se mojem stožeru koji mi je omogućio da ostvarim prvu medalju najveće vrijednosti iza paraolimpijskog odličja za Veliku Goricu i Zagrebačku županiju“, izjavio je Šandor.

Inače, na IPC Svjetskom atletskom prvenstvu za osobe s invaliditetom, koje je počelo 21. listopada i trajat će do 31. listopada ove godine, snage će odmjeriti 1282 atletičarki i atletičara iz 97 zemalja svijeta. (zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni