SanDisk na tržište izlazi s memorijskom karticom od 200 GB

SanDisk na tržište izlazi s memorijskom karticom od 200 GB

S obzirom da na mobilne uređaje pohranjujemo sve više i više podataka, javlja se pitanje ograničenog kapaciteta memorijskih kartica koje kvalitetni glazbeni zapisi, fotografije i dr. mogu relativno brzo zatrpati. No tvrtka SanDisk je upravo predstavila novu microSD karticu koja ima nešto više prostora za pohranu od dosadašnjih kartica. Njihova Ultra microSDXC UHS-I kartica može pohraniti nevjerojatnih 200 GB podataka, a pritom dimenzijama ostaje u sićušnim gabaritima microSD kartice.

Nakon što je lani predstavila microSDXD karticu najvećeg kapaciteta na svijetu sa 128 GB prostora, tvrtka specijalizirana za pohranu podataka uspjela je taj kapacitet povećati za impresivnih 56 posto. Najnovija kartica koristi istu tehnologiju kao i prethodna samo što je novi dizajn i proizvodni proces omogućio tvrtki da na nju »ugura« više bitova.

Kartica može isporučiti brzine prijenosa od 90 MB po sekundi te je namijenjena prvenstveno za korištenje s Android uređajima. Iz SanDiska najavljuju da će njihova 200 GB microSD kartica biti dostupna diljem svijeta u drugom tromjesečju 2015. godine, ali po nemaloj cijeni od 400 dolara. (B. J.)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni