Sanacija prometnica u Novom Zagrebu

Sanacija prometnica u Novom Zagrebu

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić danas je u promet pustio Sajmišnu cestu, koja je nakon osam dana radova obnovljena na dijelu od križanja s Tišinskom do Ulice Karla Metikoša. Prema riječima Hasana Džombića iz Zagrebačkih cesta, obnovljeno je 2000 metara ceste, na što je utrošeno 3000 tona asfalta koji je postavljen u dva sloja. Obnovljena je horizontalna signalizacija, dok će vertikalna biti napravljena bez ležećih policajaca. Za radove je utrošeno oko 2,8 milijuna kuna.

Gradonačelnik Bandić je otvorio i radove na Sarajevskoj cesti, koja će biti potpuno obnovljena na potezu od 950 metara, od Vatikanske do Ulice Draganići. Napomenuo je kako je ovo samo privremeno rješenje, jer će se za godinu i pol – dvije napraviti puni profil Sarajevske koja će se preko Ranžirnog kolodvora spojiti na Zagrebačku obilaznicu i brzu cestu za Sisak. Vrijednost radova, koji će trajati desetak dana je 1,7 milijuna kuna. Predsjednik Vijeća Gradske četvrti Novi Zagreb – istok Milenko Arapović je dodao kako Sarajevska u ovakvom stanju nije bila održiva, a pogotovo zato jer je jedna od najprometnijih u ovom dijelu grada.

Započela je i sanacija kolnika u Ulici Kralji, u Svetoj Klari, u blizini Osnovne škole Sveta Klara. Predviđeni rok trajanja radova je osam dana, a obnovit će se oborinska odvodnja, postaviti nova vertikalna i horizontalna signalizacija, a prometnica će se proširiti u dužini od 150 metara. Vrijednost radova u Ulici Kralji je 250 tisuća kuna. (zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni