Sanacija OŠ Pantovčak gotova do kraja ožujka 2019.?

Sanacija OŠ Pantovčak gotova do kraja ožujka 2019.?

U tijeku je obnova starijeg objekta Osnovne škole Pantovčak, sagrađenog prije 110 godina. S obzirom da je već prekoračen ugovoreni tromjesečni rok za izvođenje radova te im se još ne nazire kraj, roditelji čija djeca pohađaju spomenutu osnovnu školu počeli su nagađati o datumu završetka radova. Stoga smo odlučili to provjeriti u Gradskoj upravi. Iz Gradskog ureda za obrazovanje su nam odgovorili da je konačni rok završetka radova na sanaciji objekta OŠ Pantovčak predviđen do 30. ožujka 2019. godine.

»Završeni su radovi na ugradnji podkonstrukcije spuštenih stropova na svim etažama, zidarski radovi i radovi na prekidu kapilarne vlage. U tijeku su instalaterski radovi (vodovod, kanalizacija, elektroinstalacije ), a nakon čega slijede završi obrtnički radovi«, poručio nam je pročelnik Ureda Ivica Lovrić.

Iako se ranije govorilo o iznosu od 6,88 milijuna kuna, vrijednost radova koju sada spominje Ivica Lovrić u međuvremenu se povećala se za pola milijuna kuna, na 7,38 milijuna kuna.

Pročelnik nas uvjerava da se trenutačna nemogućnost korištenja starijeg objekta škole ne odražava na učenike jer da je ravnatelj Miroslav Klobučar organizirao nastavu u skladu s okolnostima i na način da radovi ne utječu na odvijanje i kvalitetu nastave.

Podsjetimo, nastava u OŠ Pantovčak se inače odvija u dva objekta, ranije spomenutom iz 1908. godine i novijem objektu iz 1954. godine koji sagrađen prema projektu arhitekta Antuna Ulricha.

U starijem objektu nastavu su prije početka obnove pohađala djeca nižih razreda.

Prema ranijim najavama, u sklopu sanacije i restauracije pročelja stare škole Pantovčak predviđeno je i nanošenje antigrafitnog premaza pa će ružne črčkarije po vanjskim zidovima objekta za koji mjesec postati stvar prošlosti.

Spomenimo i da je OŠ Pantovčak jedna od škola s najdužom tradicijom u Zagrebu, gdje se nastava neprekidno odvija već 110 godina.

Boris Jagačić