Samostalna izložba Mladena Žunjića u Knjižnici Prečko

Samostalna izložba Mladena Žunjića u Knjižnici Prečko

Na samom kraju rujna, suvremeni hrvatski umjetnik Mladen Žunjić, predstavio se je s novom samostalnom izložbom Sinteza kolora u knjižnici u Prečkom.

Što ste izložili?

U sklopu izložbenih predstavljanja svojih radova u kojima sam želio približiti modernu umjetnost, konkretno apstraktno slikarstvo malom čovjeku, svojim sugrađanima u tzv. kvartovskim izlaganjima, nastavljam suradnju sa Knjižnicama grada Zagreba. Ovog puta u knjižnici Tina Ujevića u Prečkom, Slavenskoga 12, a uz svesrdnu pomoć koordinatorice knjižnice gđe. Aleksandre Franković, izlažem dvadesetak najnovijih ovogodišnjinjih  radova ulja i akrila srednjih formata 90 x 100 cm.

Jedna je specifičnost vezana za ovu izložbu.

Izložba je komercijalno neprodajna te se izloženi radovi ne mogu kupiti.

Do kada se izložba u Prečkom može razgledati?

Do 20. listopada.

I ovom prigodom valja naglasiti iznimni Žunjićev kolorizam, s dominacijom pojedinih bolja, uz obilje energije koja se doslovno prelijeva izvan okvira platna.

Također valja ukazati na kontinuiranu orijentaciju slikara prema velikim platnima, a koja mu omogućuju jedinstvenu autorsku ekspresiju.

Na ovoj se izložbi može izvrsno uočiti često raznorodni svijet motiva, izrastao i profiliran u brojnim zaokruženim ciklusima ulja i akrila.

Naravno, kompleksni slikarski svijet Mladena Žunjića zaslužuje izlaganje u većim i istaknutijim galerijskim prostorima, gdje bi tada njegov slikarski svijet došao do punog izražaja.

Miroslav Pelikan