Samoborski fašnik slavi 190. rođendan

Samoborski fašnik slavi 190. rođendan

U glazbenom dijelu nastupaju poznata imena glazbene scene, a za sve maskirane posjetitelje organizirana su čak tri nagradna natječaja – tradicionalno će se birati najmaštovitije maske, a noviteti su izbor za najbolje maskirane kućne ljubimce i najbolja e-razglednica Dječjeg fašnika

Samoborski fašnik, najstarija i najveća pokladna svečanost u ovom dijelu Europe, slavi svoj 190. rođendan pa će Samobor od 29. siječnja do 9. veljače 2016. godine biti u posebnom slavljeničkom raspoloženju. O fašničkom programu na konferenciji za medije u Hotelu Lavica u petak, 22. siječnja, govorili su koordinator Fašnika Marijan Dumić, zamjenik gradonačelnika Samobora Željko Stanec i fašnički likovi: Princ, Sraka, Sudec i Fiškal. U dva vikenda i na pokladni utorak Slobodne Fašničke Republike na svoje će doći maškare svih uzrasta, a sve uz temu 190 let fašnik raste i sve je plus 5 te uz slogan Pokaži novu facu na Srakinu placu.

Najmlađima su namijenjena subotnja i nedjeljna prijepodneva (30. i 31. siječnja te 6. i 7. veljače) uz šarene dječje povorke na središnjem gradskom trgu i sportsku disciplinu Srakotrk. Odrasli će uživati u raznolikom poslijepodnevnom i večernjem programu u zabavnim i satiričnim tonovima uz alegorijska kola gostujućih grupa i mjesnih odbora.

U glazbenom dijelu nastupaju poznata imena glazbene scene: Miroslav Škoro, Crvena jabuka, Dječaci, Jole, Baruni, Minea, Kim Verson, Picksiebneri te gosti iznenađenja. Također, za sve maskirane posjetitelje organizirana su čak tri nagradna natječaja – tradicionalno će se birati najmaštovitije maske, a noviteti su izbor za najbolje maskirane kućne ljubimce i najbolja e-razglednica Dječjeg fašnika.

Fašnički program održavat će se na pet lokacija u centru Samobora, uz dječje igraonice, tabore mjesnih odbora, luna park i fašnički šator, dok su na klizalištu u bivšoj vojarni predviđeni Metloboj i Krafling. Na prigodnim štandovima u gradu naći će se i lokalna gastro ponuda, a samoborski ugostitelji također će se uključiti u fašničko-rođendansku proslavu svojim posebnim programima.

Organizator 190. Samoborskog fašnika je Turistička zajednica Grada Samobora, suoganizatori samoborsko Pučko otvoreno učilište i Komunalac Samobor, a pokrovitelji Grad Samobor, Zagrebačka županija i Hrvatska turistička zajednica. Svi detalji o fašničkom programu objavljeni su na službenoj stranici www.fasnik.com te profilima Samoborskog fašnika na društvenim mrežama. (zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni