Samoborski fašnik neće zaustaviti ni snijeg i hladnoća

Samoborski fašnik neće zaustaviti ni snijeg i hladnoća

Premda su za vikend najavljene oborine, Samoborci se ne plaše da će im one pokvariti zabavu jer su gradske komunalne službe pripravne na to, pa odgađanje fašnika ne dolazi u obzir / U subotu će atmosferu zagrijati „Hladno pivo“. Usred tjedna, u srijedu, 15. veljače gostuje TBF,  poznati DJ-evi, grupa „Magazin“ te Jasmin Stavros

U Samoboru u subotu 11. veljače počinje već 186. po redu Samoborski fašnik, a mnogobrojni raznovrsni programi bit će organizirani u dva vikenda. Vesela manifestacija tradicionalno završava na Pokladni utorak 21. veljače, najavljeno je na konferenciji za novinare održanoj u Samoborskoj pivnici. Na Trgu kralja Tomislava – središnjem samoborskom trgu – već je postavljena glavna fašnička pozornica i okolni štandovi. Premda su za vikend najavljene oborine, Samoborci se ne plaše da će im one pokvariti zabavu jer su gradske komunalne službe pripravne na to, pa odgađanje fašnika ne dolazi u obzir. Poziv na ovogodišnji fašnik uputili su zamjenik gradonačelnika Hrvoje Frankić te zamjenica direktorice Turističke zajednice grada Samobora, Marijana Obad Slamar. Bogat program 186. Samoborskog fašnika najavili su u svom već prepoznatljivo satiričko – šaljivom tonu, simboli Samoborskog fašnika, fašnički likovi Princ Fašnik, Princeza Sraka,  Fiškal Štef i Sudec. Oni će u subotu u 16 sati preuzeti od gradonačelnika Kreše Beljaka ključeve grada i proglasiti Samoborsku Fašničku Fantaziju  u „Srakolendu“. Fašnička je srakovlada pozvala sve željne dobre zabave da se maskiraju i nastupe na fašničkoj pozornici, jer svake će večeri oba vikenda biti izbor najboljih maski, za koje su osigurane vrijedne sponzorske nagrade.

Nakon otvaranja Fašnika, u subotu će tamo atmosferu zagrijati „Hladno pivo“. Usred tjedna, u srijedu, 15. veljače gostuje TBF, poznati DJ-evi, grupa „Magazin“ te Jasmin Stavros.

Obje nedjelje bit će organiziran tradicionalni Dječji fašnik, uz povorke maskiranih domaćih i gostujućih dječjih skupina, koje će na veliku pozornicu na glavni trg dovesti više od dvije tisuće djece,  a za djecu će se tijekom cijelog Fašnika  odvijati svakodnevni programi na maloj pozornici na Trgu Matice hrvatske te fašničke radionice u Maloj dvorani samoborskog kina. Tu je i neizbježan lunapark…

U Livadićevoj ulici obje će subote biti bogata ponuda domaćih specijaliteta i zabave, a Kulturno-umjetnička društva i ulični zabavljači predstavit će se tamo na svom Etnocestu. Na velikoj pozornici nastupat će i brojni zabavljači i plesači, a svake večeri nakon izbora najboljih maski od 21 sat slijedi i koncert.

Poseban, „Halternativni fašnik“ organiziran je i ove godine oba vikenda za mlade željne žešće glazbe, kod bivših garaža ZET-a u Starogradskoj ulici. Tamo će u subotu nastupiti „Brkovi“ (Zagreb) i „Dikobraz“ (Samobor), pa onda „Odium“ („Protokol/Le’tronik“), „Metzo“, „Ca Le“, „Musica-Ex-Machina“, „Dead fish“ (Koprivnica), „Beetan ton“ (Šibenik-Zagreb), „Slutim konje“ (Samobor) i „Postolar Tripper“ (Zadar), a nastupat će i domaći demo bendovi.

I u Fašničkom šatoru, uz bogatu ponudu jela i pića,  programi će se odvijati gotovo cijeloga dana, a za večernje sate najavili su koncerte poznatih izvođača.

Kako bi se posjetitelji što jednostavnije i brže snašli u obilju ponude Turistička zajednica grada Samobora uvela je novost u komunikaciji s posjetiteljima Samobora, pa tako i fašnika – mobilnu aplikaciju Samobor info. Aplikacija se može skinuti s plakata i ostalih fašničkih promotivnih materijala ili fašničke web stranice, uslikavanjem QR koda, a omogućava vlasnicima android telefona brze, kvalitetne i sveobuhvatne informacije o Samoboru. Uz interaktivnu kartu grada sa smještajnim kapacitetima i gastronomskom ponudom, parkiralištima i prijevozom, znamenitostima i crkvama te vremensku prognozu za Samobor, tu posebno mjesto zauzima Samoborski fašnik, s pozornicama, programom događanja i korisnim informacijama.

Organizatori poručuju posjetiteljima da ne gube vrijeme, već smisle, sašiju, kreiraju  ili jednostavno kupe masku, poručivši kako su Samoborci odavno rekli: „Deni masku, pa buš lepši“. Samoborci također poručuju : „Bedaki noriju svaki dan, a pametni samo na Fašnik!“

Program 186. Samoborskog fašnika

 

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni