Samoborska salamijada

Samoborska salamijada

U nedjelju 13. travnja od 10 sati održati će se Dan otvorenih vrata Udruge Zlatna šajba prilikom kojeg će svi posjetitelji moći degustirati samoborske salame.  Organizator ove manifestacije, koja za cilj ima promociju samoborskog gospodarstva i promociju Samoborske salame i gastronomije je Udruga Zlatna šajba.

Tradicionalna 27. Samoborska salamijada održati će se u subotu 12. travnja u Sportskoj dvorani Samobor s početkom u 20 sati. Organizatori očekuju prijave oko 200-tinjak salama, a ove godine biti će i međunarodna konkurencija iz Mađarske, Slovenije i Srbije te međunarodni ocjenjivački sud.  Od ove je godine uvedena i nova kategorija domaći uzgajivači svinja (DUS). Osim izlagača, svoja jela na ovogodišnjoj Samoborskoj salamijadi, predstaviti će četiri samoborska ugostitelja, lovačka udruga Žumberačka gora i gastro sekcija KUD-a Jednota iz Šida u Srbiji. Za glazbeni dio programa biti će zadužen pjevač Đani Stipaničev.

Ulaznice po cijeni od 120 kuna se mogu kupiti u hotelu Lavica u Samoboru ili u Turističkoj agenciji Autoturist u Zagrebu u Palmotićevoj 3.

U nedjelju 13. travnja od 10 sati održati će se Dan otvorenih vrata Udruge Zlatna šajba prilikom kojeg će svi posjetitelji moći degustirati samoborske salame.  Organizator ove manifestacije, koja za cilj ima promociju samoborskog gospodarstva i promociju Samoborske salame i gastronomije je Udruga Zlatna šajba. Suorganizatori su Zagrebačka županije, Grad Samobor, Turistička zajednica grada Samobora, a generalni pokrovitelj je Grad Zagreb.

(zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni