Samobor se priprema za Proljetni sajam i još jednu “salamijadu”

Samobor se priprema za Proljetni sajam i još jednu “salamijadu”

Kroz Proljetni sajam bit će predstavljeni tradicijski zanati i stari običaji, robne marke Zagrebačke županije i autohtoni samoborski proizvodi

Ovogodišnji 12. Samoborski proljetni sajam održat će se u dane vikenda, 16. i 17. travnja na Trgu kralja Tomislava, a 29. po redu Samoborska salamijada u subotu, 16. travnja u Sportskoj dvorani Samobor, Hebrangova 26, s početkom u 20 sati.

Organizacija Proljetnog sajma ima za cilj predstavljanje starih tradicijskih zanata i običaja, etno baštine, izvornih suvenira, robnih marki Zagrebačke županije, autohtonih samoborskih proizvoda i gastronomije te svega onog čime se grad Samobor oduvijek ponosio. Da je Grad Samobor ponosan na autohtone proizvode Sajma, dokazuje i time što od ove godine izlagače oslobađa kotizacije. Na taj način potiče promociju turizma, ali i starih, davno zaboravljenih zanata i proizvoda.

Sajam će, kao i svake godine, biti popraćen dodatnim gastro sadržajima i bogatim zabavnim sadržajem za djecu. Tako će se u subotu, 16. travnja, na novom trgu kod pošte održati 7. Festival samoborske češnofke, u organizaciji samoborskih mjesnih odbora i gradskih četvrti, a u nedjelju 17. travnja Festival se nastavlja predstavljanjem profesionalnih proizvođača samoborske češnofke. Također, u nedjelju, 17. travnja 2016. održat će se Dan otvorenih vrata udruge Zlatna šajba gdje će se moći degustirati samoborske salame i vino. Posebna atrakcija u nedjelju bit će jahački performans Konjičkog kluba Mirnovec iza samoborskog kina od 10 do 12 sati.

Za vrijeme trajanja Proljetnog sajma posjetitelje će zabavljati samoborska kulturno umjetnička društva, udruge i glazbeni sastavi. Organizator Sajma je Grad Samobor, a tehnički koordinator je Poduzetnički centar Samobor d.o.o.

Svojom dokazanom gostoljubivošću Grad Samobor očekuje posjetitelje željne ugodnih trenutaka u predivnom ambijentu prirode, šetnica, bogate gastronomske ponude, obrtničko – gospodarskih sadržaja i etno baštine. (zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni