Salvaru nagrada za životno djelo

Salvaru nagrada za životno djelo

 (Foto: Gradonačelnik Gualdo Tadina predaje plaketu Hanibalu Salvaru)

Na 39. Međunarodnom natječaju umjetničke keramike u Gualdo Tadinu (Italija), koji je otvoren u subotu 2. rujna 2017. i traje do 15. siječnja 2018., poznati hrvatski keramičar Hanibal Salvaro nagrađen je Zlatnom plaketom i nagradom Premio „Carriera“ za životno djelo.

Tema izložbe je „Acqua meraviglia della terra“ (Voda čudo zemlje), a izloženo djelo Hanibala Salvara ima naziv „ 20/55“, a sastoji je od 20 posuda koje su ustvari svojevrstan kreativni dijalog inspiriran vodom. Posude su nastale tijekom 55 godina, odnosno u prosjeku po jedna na tisuću dana. Tijekom izložbe posude su ispunjene vodom.

Na izložbi u Gualdo Tadinu sudjeluju 133 umjetnika iz rekordnih 37 zemalja. Iz Hrvatske izlažu još Sandra Ban, Nadica Eichhorn i Ljubica Lovrenčić te iz Slovenije Ana Hanzel i Dani Žbontar. Sve su dobitnice priznanja „Honorable Mention“ (počasna diploma). Zanimljo je napomenuti kako su spomenute umjetnice u više navrata nagrađivane na međunarodnim izložbama u Hrvatskoj, koje u pravilu imaju i međunarodne žirije.

Istovremeno je Danijela Pićuljan, na Triennalu silikata u Kecskemetu (Mađarska), nagrađena pozivom da jedan mjesec provede u svjetski poznatom Međunarodnom umjetničkom centru keramike Kecskemet. (zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni