Sajmovi zdravog življenja i Dani lova i ribolova na ZV-u

Sajmovi zdravog življenja i Dani lova i ribolova na ZV-u

U interakciji s publikom stručnjaci će približiti saznanja o hipnozi te otkriti kako ona pomaže kod prestanka pušenja, problema nesanice i alkoholizma / Lovački muzej organizira izložbu divljih prepariranih životinja, a Hrvatski športsko ribolovni savez izložbu riba

Na Zagrebačkom velesajmu se od 20. do 22. 10. održavaju Sajmovi zdravog življenja i Dani lova i ribolova. Iz Velesajma poručuju da se Sajmovi življenja koji se održavaju već osmu godinu zaredom svojim sadržajem, izlagačkim segmentom i tematskim predavanjima s eminentnim gostima, svrstavaju u vrh ponude ovakvih događanja.

Teme Sajmova zdravog življenja:

  • Organica & Kronoplja: eko tržnica, organski certificirana hrana i proizvodi, biodinamička proizvodnja, eko sorte sjemena i sadnica, ljekovito bilje, uređaji za pripremu zdrave hrane, proizvodi od industrijske konoplje…
  • APItera: pčelarstvo i proizvodi od meda, oprema za pčelarstvo, zaštita pčela i košnica, apiterapija, apikozmetika
  • MYSTIC: prirodna, energetska i duhovna medicina – aromaterapija, akupunktura, homeopatija, su-jok, ayurveda, feng shui, tehnike za sklad duha i tijela, masaža, bioenergoterapija, zvukoterapija, zvučne kupke, joga, meditacija…

Na šest lokacija održat će se bogat program predavanja, seminara, kongresa, predstavljanja, radionica i drugih oblika programa.

Subota popodne na rubu znanosti s Krešimirom Mišakom, ugostit će mnoge ugledne goste od kojih izdvajamo Konstantina Korotkova, svjetski priznatog ruskog znanstvenika, koji će govoriti o primjeni GDV kamere, tehnologiji koja omogućava brzu i učinkovitu zdravstvenu analizu.

Semir Osmanagić držat će predavanje o piramidama u Visokom, BiH.

Katarina Badawi upoznat će nas o Budwig protokolu i 15 prirodnih metoda liječenja koje svakodnevno koristi u svom radu; akupunkturi, detoksikaciji, homeopatiji, Bachovim kapima, Reikiju, ishrani po Budwig protokolu, i drugih, a u cilju dovođenja organizma u emocionalnu, energetsku i fizičku ravnotežu.

U interakciji s publikom stručnjaci će približiti saznanja o hipnozi te otkriti kako ona pomaže kod prestanka pušenja, problema nesanice i alkohola.

Predavanje i predivna putujuća multimedijska izložba “Hramovi čovječanstva – Stvarnost iz sna” Camaleontea Oleandra iz Damanhura ne smije se zaobići. Damanhurske Hramove čovječanstva smatraju osmim svjetskim čudom i jedinstveno su djelo iskopano duboko pod zemljom, građeno u potpunosti kopanjem u živoj stijeni ručnim alatom.

Od zanimljivosti tu su još tehnike disanja do iscjeljenja, tajne manualne kineske medicine, hodanje po žeravici itd.

Treba izdvojiti i 2. Kongres Apiterapija na temu Očuvanje zdravlja pčelinjim proizvodima kao i stručna predavanja o tehnologiji pčelarenja i tretiranju pčela protiv bolesti.

Govorit će se o budućnosti ekološke proizvodnje konoplje u Republici Hrvatskoj, biodinamičkoj poljoprivreda, bit će priređena degustacija zelenih sokova itd.

Dvorana Brijuni Zagrebačkog velesajma postat će meditativna zona, joga centar i zvučna kupka za sve zainteresirane posjetitelje; gongovi, Gong puja, radionica pjevanja Orpheus, zvučna radionica za djecu, Kundalini joga, DOP iscjeljenje (dopusti, otpusti, prepusti),…

Sajmovi se održavaju u paviljonu 5 Zagrebačkog velesajma po pokroiviteljstvom Ministarstva poljoprivrede.

Radno vrijeme je od 09.00 do 20.00 sati, u subotu do 21.00 sat. Cijena ulaznice je 20 kuna.

Povratak nakon 11 godina

Zbog velikog interesa lovaca i ribolovaca njihov se sajam vraća na kalendar Zagrebačkog velesajma nakon punih 11 godina.

Cilj ovogodišnjih Dana lova i ribolova je istaknuti mogućnost razvoja lovnog turizma na kontinentalnom području Hrvatske u suglasju s prirodom.

Uz stručni program, za posjetitelje su pripremljene brojne zanimljivosti. Tako se očekuje 21. susret rogista, revija lovačkih pasa, sokolarenje – lov pticama grabljivicama, promocija lovačke kuharice Divlji u kuhinji autora Melvina Burnića i Roberta Mlinareca.

Lovački muzej Hrvatskog lovačkog saveza organizira DIORAMU, izložbu divljih prepariranih životinja, a Hrvatski športsko ribolovni savez izložbu riba.

Hrvatski streljački savez i Zagrebački streljački savez organiziraju Streljanu za gađanje laserom, samostrelom, lukom i strijelom.

Zoološki vrt grada Zagreba na Danima lova i ribolova sudjelovat će kroz izložbu zmija koje obitavaju na području Zagreba. Uz izlaganje živih životinja bit će otvorena i izložba fotografija pod nazivom Urbane zmije.

Posjetitelji sajma imat će priliku susreti se i s crvenouhom kornjačom. Kroz upoznavanje s ovom životinjskom vrstom posjetitelje će se educirati o negativnim posljedicama puštanja egzotičnih kućnih ljubimaca u prirodu.

Za najmlađe posjetitelje organizirane su različite edukativne radionice.

Dani lova i ribolova održavaju se u paviljonima 7 i 7a Zagrebačkog velesajma. Pokrovitelji Dana lova i ribolova su Hrvatski lovački savez i Hrvatsko športsko ribolovni savez.

Radno vrijeme je u petak i subotu od 9,00 do 20,00 sati, a nedjelju od 9,00 do 18,00 sati. Cijena ulaznice iznosi 20 kuna.  (zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni